Gluténmentes receptek

Atökéleteszabpalacsinta

A tökéletes zabpalacsinta

Hozzávalók
A palacsintához
150 g
zabliszt
(gluténmentes)
50 g
xilit/eritrit
2 db
tojás
100 ml
rizsital
2 ek
olívaolaj
1 mk
őrölt fahéj
1 nagy csipet
A gyümölcsraguhoz
200 g
fagyasztott szeder
20 g
xilit/eritrit

Elkészítés

A zabpalacsinta elkészítéséhez először a lisztet összekeverjük az édesítővel, majd elkeverjük benne a tojássárgáját, a rizsitalt, az olívaolajat és a fahéjat. Egy sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk, de ha túl sűrűnek találjuk, hígíthatjuk egy kevés rizsitallal.

A fehérjét kihabosítjuk a sóval, és egy spatulával belekeverjük a masszába. Hagyjuk pár percet állni sütés előtt. Enyhén kiolajozott vagy teljesen tapadásmentes serpenyőben, kisebb merőkanálnyi adagokban, közepes hőmérsékleten kisütjük a palacsintákat. 

A gyümölcsraguhoz a hozzávalókat egy gyorsforralóban összeforraljuk, majd 6-7 percet rotyogtatjuk. A palacsintát ezzel a raguval tálaljuk.

zabpalacsinta
Zabpalacsinta gyümölcsraguval

Ezek a palacsinták is érdekelhetnek:

Banános palacsinta

A tökéletes palacsintatészta receptje

www.streetkitchen.hu

Itt a tökéletes zabpalacsinta receptje: levegős, nagyon könnyű és szuperegészséges. A gyümölcsraguhoz pedig használjatok bármilyen gyümölcsöt, amit otthon találtok!

pictogram

Cukormentes

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

2 - 3 főre
A palacsintához
150 g
zabliszt
(gluténmentes)
50 g
xilit/eritrit
2 db
tojás
100 ml
rizsital
2 ek
olívaolaj
1 mk
őrölt fahéj
1 nagy csipet
A gyümölcsraguhoz
200 g
fagyasztott szeder
20 g
xilit/eritrit

A zabpalacsinta elkészítéséhez először a lisztet összekeverjük az édesítővel, majd elkeverjük benne a tojássárgáját, a rizsitalt, az olívaolajat és a fahéjat. Egy sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk, de ha túl sűrűnek találjuk, hígíthatjuk egy kevés rizsitallal.

A fehérjét kihabosítjuk a sóval, és egy spatulával belekeverjük a masszába. Hagyjuk pár percet állni sütés előtt. Enyhén kiolajozott vagy teljesen tapadásmentes serpenyőben, kisebb merőkanálnyi adagokban, közepes hőmérsékleten kisütjük a palacsintákat. 

A gyümölcsraguhoz a hozzávalókat egy gyorsforralóban összeforraljuk, majd 6-7 percet rotyogtatjuk. A palacsintát ezzel a raguval tálaljuk.

zabpalacsinta
Zabpalacsinta gyümölcsraguval

Ezek a palacsinták is érdekelhetnek:

Banános palacsinta

A tökéletes palacsintatészta receptje

Ha tetszett a tökéletes zabpalacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept