Maradékmentő receptek

Zellerlevélpesztósfelturbózottszendó

Zellerlevélpesztós felturbózott szendó

Hozzávalók
A zellerlevélpesztóhoz
40 g
fenyőmag
1 csokor
friss bazsalikom
2 db
zellergumó levele
40 g
parmezán
50 ml
olívaolaj
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
Az összeállításhoz
4 szelet
kovászos kenyér
1 marék
madársaláta
4 szelet
fekete-erdei sonka
1 db
mozzarella
1 db
paradicsom
(90 g/db)
2 ek
vaj

Elkészítés

A pesztóhoz egy száraz serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagot. Egy aprítógépbe küldjük a bazsalikom leveleit a megmosott zellerlevelekkel együtt. Jöhet bele a pirított fenyőmag, a reszelt parmezán, az olívaolaj, só, bors és a fokhagyma, majd addig aprítjuk, amíg egy brutál krémes zellerpesztót nem kapunk.

A kenyerek mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk a felolvasztott vajon.

A kenyerek egyik oldalát megkenjük a pesztóval és elkezdjük összeállítani a szendókat. Mehet a pesztóra a madársali, a fekete-erdei sonka, valamint a felszeletelt mozzarella és paradicsom, erre pedig egy másik szelet kenyér. Így két brutál cuccos szendót kapunk végeredményül.

Zellerlevélpesztós felturbózott szendó
Zellerlevélpesztós felturbózott szendó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Neked ennyi szendó nem volt elég ugye? Még kell egy pár recept, mert jönnek a haverok, meg éhes is vagy? Ezeket figyeld:

Sonkás-sajtos gofriszendvics

Grillezett sajtos szendó tejfölös mártogatóssal

Vega muffuletta szendvics

Mitraillette, a világ egyik legdurvább szendvicse

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Szóval ha nem tudod mit kezdj a levéllel a zelleren, akkor most megmutatom, hogyan lehet belőle egy nagyon fullos pesztó! De itt nem állunk meg, mehet is a szendóba!

Hozzávalók

2 szendvicshez
A zellerlevélpesztóhoz
40 g
fenyőmag
1 csokor
friss bazsalikom
2 db
zellergumó levele
40 g
parmezán
50 ml
olívaolaj
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
Az összeállításhoz
4 szelet
kovászos kenyér
1 marék
madársaláta
4 szelet
fekete-erdei sonka
1 db
mozzarella
1 db
paradicsom
(90 g/db)
2 ek
vaj

A pesztóhoz egy száraz serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagot. Egy aprítógépbe küldjük a bazsalikom leveleit a megmosott zellerlevelekkel együtt. Jöhet bele a pirított fenyőmag, a reszelt parmezán, az olívaolaj, só, bors és a fokhagyma, majd addig aprítjuk, amíg egy brutál krémes zellerpesztót nem kapunk.

A kenyerek mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk a felolvasztott vajon.

A kenyerek egyik oldalát megkenjük a pesztóval és elkezdjük összeállítani a szendókat. Mehet a pesztóra a madársali, a fekete-erdei sonka, valamint a felszeletelt mozzarella és paradicsom, erre pedig egy másik szelet kenyér. Így két brutál cuccos szendót kapunk végeredményül.

Zellerlevélpesztós felturbózott szendó
Zellerlevélpesztós felturbózott szendó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Neked ennyi szendó nem volt elég ugye? Még kell egy pár recept, mert jönnek a haverok, meg éhes is vagy? Ezeket figyeld:

Sonkás-sajtos gofriszendvics

Grillezett sajtos szendó tejfölös mártogatóssal

Vega muffuletta szendvics

Mitraillette, a világ egyik legdurvább szendvicse

Ha tetszett a Zellerlevélpesztós felturbózott szendó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept