Vega
Hozzávalók
A tapenádhoz
- 100 g szárított paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g fekete olajbogyó
- 100 g zöld olajbogyó
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
A szendvics összeállításához
- 1 db cukkini (kb. 200 g)
- 1 db padlizsán (kb. 200 g)
- 3 ek olaj
- só, bors
- 1 db kör alakú cipó (500-700 g)
- 1 ek magos mustár
- 2 marék madársaláta
- 100 g cheddar sajt
- 100 g trappista
- 1 db piros kaliforniai paprika
Hozzávalók
A tapenádhoz
- 100 g szárított paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g fekete olajbogyó
- 100 g zöld olajbogyó
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
A szendvics összeállításához
- 1 db cukkini (kb. 200 g)
- 1 db padlizsán (kb. 200 g)
- 3 ek olaj
- só, bors
- 1 db kör alakú cipó (500-700 g)
- 1 ek magos mustár
- 2 marék madársaláta
- 100 g cheddar sajt
- 100 g trappista
- 1 db piros kaliforniai paprika
A vega muffulettához először az a tapenádot készítjük el. A hozzávalókat egy aprítógépben durvára zúzzuk. A cukkinit és a padlizsánt felszeleteljük kb. fél cm vastagságú szeletekre, és egy serpenyőben, az olajon pár perc alatt átpirítjuk őket, közben sózzuk, borsozzuk.
A cipót kettévágjuk, majd rétegesen belerakjuk a hozzávalókat. A mustárt, a madársalátát, jöhet pár szelet cukkini és padlizsán, a kétféle sajt, a tapenád és a paprikaszeletek. Végül egy újabb réteg ezekből. Az egészre rárakjuk a kenyér felső felét, négy helyen áttűzzük, és négyfelé vágjuk.
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Összesen: 25 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!