Halételek

Fishandchipsgesztenyésremuláddal

Fish and chips gesztenyés remuláddal

Hozzávalók
A chipsburgonyához
400 g
sütni való krumpli
bő étolaj a sütéshez
A remuládhoz
100 g
tejföl
70 g
majonéz
1 tk
mustár
1 mk
porcukor
60 g
sült gesztenye
0.5 csokor
petrezselyem
A halhoz
500 g
szürkeharcsa-filé
só, bors
120 g
finomliszt
7 g
sütőpor
20 g
keményítő
1 db
tojás
150 ml
sör
A friss salátához
0.25 db
fodros saláta
0.25 db
kígyóuborka
8 db
koktélparadicsom
0.25 db
répa

Elkészítés

A fish and chips gesztenyés remuláddal első lépéseként a burgonyát egy mandolin vagy egy éles kés segítségével kb. 3 mm vastagságúra felkarikázzuk és beletesszük a 180 fokos olajba. Kb. 3 perc alatt szép aranybarnára sütjük, majd egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat és betesszük a 120 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ettől lesz extrán ropogós a krumpli.

A remuládhoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, a porcukrot, majd belekeverjük a durvára vágott gesztenyét és a finomra vágott petrezselymet is. 

A halat 3-4 centis csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk 50 g liszttel. Egy tálba öntjük a maradék lisztet, a sütőport, a keményítőt, a tojást, és fokozatosan hozzáadjuk a sört is, amit egy habverő segítségével keverünk hozzá. A tésztát csomómentesre keverjük, majd megforgatjuk benne a halszeleteket, amiket aztán a krumpli olajában (ami most 170 foknál ne legyen melegebb), oldalanként kb. 2-3 perc alatt kisütünk. Egy konyhai papírtörlőre szedjük a halszeleteket és leitatjuk róluk a felesleges olajat. 

Tálaláskor a tányérra helyezzük a salátaleveleket, a karikázott, majd felezett uborkát, a szintén karikára vágott paradicsomot és a gyufaszálra vágott répát, majd jöhet a ropogósra sült krumpli és a hal, amit a remuláddal teszünk igazán komplexszé.

fish-and-chips-gesztenyes-remuladdal
Fish and chips gesztenyés remuláddal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem is értem, miért nem készítem el otthon többször ezt a frankó kis ételt… Na, majd most! Bent a bázison már az étel fotózása közben körbeállták a többiek, azt várva, mikor csaphatnak le rá, mint a keselyűk.

Hozzávalók

2 főre
A chipsburgonyához
400 g
sütni való krumpli
bő étolaj a sütéshez
A remuládhoz
100 g
tejföl
70 g
majonéz
1 tk
mustár
1 mk
porcukor
60 g
sült gesztenye
0.5 csokor
petrezselyem
A halhoz
500 g
szürkeharcsa-filé
só, bors
120 g
finomliszt
7 g
sütőpor
20 g
keményítő
1 db
tojás
150 ml
sör
A friss salátához
0.25 db
fodros saláta
0.25 db
kígyóuborka
8 db
koktélparadicsom
0.25 db
répa

A fish and chips gesztenyés remuláddal első lépéseként a burgonyát egy mandolin vagy egy éles kés segítségével kb. 3 mm vastagságúra felkarikázzuk és beletesszük a 180 fokos olajba. Kb. 3 perc alatt szép aranybarnára sütjük, majd egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat és betesszük a 120 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ettől lesz extrán ropogós a krumpli.

A remuládhoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, a porcukrot, majd belekeverjük a durvára vágott gesztenyét és a finomra vágott petrezselymet is. 

A halat 3-4 centis csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk 50 g liszttel. Egy tálba öntjük a maradék lisztet, a sütőport, a keményítőt, a tojást, és fokozatosan hozzáadjuk a sört is, amit egy habverő segítségével keverünk hozzá. A tésztát csomómentesre keverjük, majd megforgatjuk benne a halszeleteket, amiket aztán a krumpli olajában (ami most 170 foknál ne legyen melegebb), oldalanként kb. 2-3 perc alatt kisütünk. Egy konyhai papírtörlőre szedjük a halszeleteket és leitatjuk róluk a felesleges olajat. 

Tálaláskor a tányérra helyezzük a salátaleveleket, a karikázott, majd felezett uborkát, a szintén karikára vágott paradicsomot és a gyufaszálra vágott répát, majd jöhet a ropogósra sült krumpli és a hal, amit a remuláddal teszünk igazán komplexszé.

fish-and-chips-gesztenyes-remuladdal
Fish and chips gesztenyés remuláddal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a Fish and chips gesztenyés remuláddal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept