Halételek

Halasburgeregyisteniremuládmártással

Halas burger egy isteni remulád mártással

Hozzávalók
350 - 400 g
tőkehalfilé
100 g
liszt
100 g
étkezési keményítő
1 ek
sütőpor
1 csipet
250 ml
A remulád mártáshoz:
100 ml
tejföl
200 g
majonéz
2 ek
mustár
100 g
csemege uborka apró kockákra vágva
0.5 fej
vöröshagyma finomra reszelve
1 db
citrom leve
1 tk
szárított tárkony
1 csokor
kapor felaprítva
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk
cukor
Az összeszereléshez:
hamburgerbuci
pár salátalevél
néhány szelet paradicsom

Elkészítés
Összekeverjük a lisztet, keményítőt, sütőport, sót, majd hozzáöntjük a sört is és csomómentesre keverjük. 3-4 jégkockát beledobunk a tésztába, hogy jó hideg legyen. A tőkehalfilét csíkokra vágjuk, belemártogatjuk a masszába és forró olajban pár perc alatt kisütjük. Kihalásszuk őket az olajból és lecsepegtetjük.
A remulád mártáshoz a (lehetőleg házi) majonézhez adjuk az összes hozzávalót és összekeverjük az egészet. Jöhet az összeszerelés: a hamburgerzsömlébe tesszük a halat, majd pakolunk rá a remulád mártásból is. Mehet rá pár salátalevél, ízlés szerint paradicsomszeletek és már ehetjük is!

www.streetkitchen.hu

Ugyan halhúst nem fogyasztunk olyan sűrűn, de egy halas burgernek sosem mondanánk nemet. Ebben a receptben a halat sörtésztában sütöttük ki, összedobtunk mellé egy remulád mártást, aztán felfaltuk az egészet.

Hozzávalók

4 főre
350 - 400 g
tőkehalfilé
100 g
liszt
100 g
étkezési keményítő
1 ek
sütőpor
1 csipet
250 ml
A remulád mártáshoz:
100 ml
tejföl
200 g
majonéz
2 ek
mustár
100 g
csemege uborka apró kockákra vágva
0.5 fej
vöröshagyma finomra reszelve
1 db
citrom leve
1 tk
szárított tárkony
1 csokor
kapor felaprítva
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk
cukor
Az összeszereléshez:
hamburgerbuci
pár salátalevél
néhány szelet paradicsom
Összekeverjük a lisztet, keményítőt, sütőport, sót, majd hozzáöntjük a sört is és csomómentesre keverjük. 3-4 jégkockát beledobunk a tésztába, hogy jó hideg legyen. A tőkehalfilét csíkokra vágjuk, belemártogatjuk a masszába és forró olajban pár perc alatt kisütjük. Kihalásszuk őket az olajból és lecsepegtetjük.
A remulád mártáshoz a (lehetőleg házi) majonézhez adjuk az összes hozzávalót és összekeverjük az egészet. Jöhet az összeszerelés: a hamburgerzsömlébe tesszük a halat, majd pakolunk rá a remulád mártásból is. Mehet rá pár salátalevél, ízlés szerint paradicsomszeletek és már ehetjük is!

Ha tetszett a Halas burger egy isteni remulád mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept