Húsételek

Ázsiaikarajbaconöskelbimbóval

Ázsiai karaj baconös kelbimbóval

Hozzávalók
A karajhoz
800 g
sertéskaraj
2 cm-es
gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 kis csokor
friss koriander
1 ek
méz
1 db
lime
1.5 ek
szezámolaj
150 ml
szójaszósz
2 tk
halszósz
bors
A körethez
1 kg
kelbimbó
3 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
kínai kel
2 fej
lila hagyma
só, bors
50 - 100 ml
olaj
6 szelet
bacon
2 ek
szezámmag

Elkészítés

A sertéskarajra kis lyukú reszelővel ráreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, rászórjuk az aprított a koriandert, hozzáadjuk a többi összetevőt is, majd félretesszük a hűtőbe pácolódni, amíg a körettel foglalkozunk.

A kelbimbókat félbevágjuk, a fokhagymákat felszeleteljük, a kínai kelt és a lila hagymát cikkekre vágjuk, és mindent egy tepsibe szórunk. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk az olajjal, és összekeverjük. A tetejére ráterítjük a baconszeleteket, és kb. 30 percre behelyezzük a 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe. 10 perccel a vége előtt megszórjuk a szezámmaggal, és így sütjük készre.

Amíg a köretünk sül, a húsunkat egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőfokon kérgesítjük, majd egy tepsibe helyezzük, és a köret mellett, a karaj méretétől függően 10-15 perc alatt készre sütjük. Friss korianderrel és lime-cikkel tálaljuk.

Ázsiai karaj baconös kelbimbóval

www.streetkitchen.hu

Ez a frankó, ázsiai hangulatú karaj néhány extra összetevővel, viszont meglepően kevés macerával jár, hiszen a meló nagy részét a köret és a hús esetében is sütő végzi el, úgyhogy vágjatok bele, nem bánjátok meg!

Hozzávalók

2 - 3 főre
A karajhoz
800 g
sertéskaraj
2 cm-es
gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 kis csokor
friss koriander
1 ek
méz
1 db
lime
1.5 ek
szezámolaj
150 ml
szójaszósz
2 tk
halszósz
bors
A körethez
1 kg
kelbimbó
3 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
kínai kel
2 fej
lila hagyma
só, bors
50 - 100 ml
olaj
6 szelet
bacon
2 ek
szezámmag

A sertéskarajra kis lyukú reszelővel ráreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, rászórjuk az aprított a koriandert, hozzáadjuk a többi összetevőt is, majd félretesszük a hűtőbe pácolódni, amíg a körettel foglalkozunk.

A kelbimbókat félbevágjuk, a fokhagymákat felszeleteljük, a kínai kelt és a lila hagymát cikkekre vágjuk, és mindent egy tepsibe szórunk. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk az olajjal, és összekeverjük. A tetejére ráterítjük a baconszeleteket, és kb. 30 percre behelyezzük a 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe. 10 perccel a vége előtt megszórjuk a szezámmaggal, és így sütjük készre.

Amíg a köretünk sül, a húsunkat egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőfokon kérgesítjük, majd egy tepsibe helyezzük, és a köret mellett, a karaj méretétől függően 10-15 perc alatt készre sütjük. Friss korianderrel és lime-cikkel tálaljuk.

Ázsiai karaj baconös kelbimbóval

Ha tetszett az Ázsiai karaj baconös kelbimbóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept