Húsételek

Burritoházilag,picodegallosalsával

Burrito házilag, pico de gallo salsával

Hozzávalók
A torttilahoz
20 dkg
finomliszt
4 ek
olívaolaj
1.25 dl
langyos víz
0.5 tk
sütőpor
1 tk
A salsahoz
3 db
kemény paradicsom
1 fej
lilahagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
koriander
1 db
lime
1 tk
őrölt római kömény
só, bors
A töltelékhez
1 fej
kisebb vöröshagyma
25 dkg
darált marhahús
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt chili
1 konzerv
vörösbab
1 bögre
főtt rizs
csíkokra vágott jégsaláta
10 dkg
reszelt cheddar sajt

Elkészítés

A lisztet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőport, a sót, jól összegyúrjuk és 10 percig letakarva pihentetjük. Ezek után négy egyforma részre osztjuk, és sodrófával jó vékonyra nyújtjuk. Egy száraz, forró serpenyőben addig sütjük, amíg mindkét oldala barna pöttyös nem lesz. Ezeket nedves konyharuha alá tesszük, amíg meg nem töltjük.

A salsahoz a paradicsomok aljára x-et vágunk, leforrázzuk és lehúzzuk a héjukat, majd a magházukat eltávolítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, koriandert, fokhagymát, a lime levét és sóval, borssal, őrölt római köménnyel fűszerezzük.

A húsos töltelékhez, kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát és a darált marhahúst, amit sóval, borssal, fokhagymával, chilivel ízesítünk. Végül pedig összeállítjuk a burritonkat, mehet bele a marhahús, főtt rizs, konzerv bab, házi salsa, reszelt cheddar sajt és saláta, szorosan feltekerjük és már fogyaszthatjuk is.

burrito házilag

www.streetkitchen.hu

Házi tortillat készíteni, pont annyi ideig tart, mint a boltban megvásárolni a kész terméket. Alig kell hozzá valami, hihetetlen gyorsan elkészül és még finomabb is. Innentől kezdve pedig azért érdemes nekiállni, mert annyi mindennel meg lehet tölteni, hogy biztos csillagos 5ös lesz a végeredmény. 

Hozzávalók

4 főre
A torttilahoz
20 dkg
finomliszt
4 ek
olívaolaj
1.25 dl
langyos víz
0.5 tk
sütőpor
1 tk
A salsahoz
3 db
kemény paradicsom
1 fej
lilahagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
koriander
1 db
lime
1 tk
őrölt római kömény
só, bors
A töltelékhez
1 fej
kisebb vöröshagyma
25 dkg
darált marhahús
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt chili
1 konzerv
vörösbab
1 bögre
főtt rizs
csíkokra vágott jégsaláta
10 dkg
reszelt cheddar sajt

A lisztet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőport, a sót, jól összegyúrjuk és 10 percig letakarva pihentetjük. Ezek után négy egyforma részre osztjuk, és sodrófával jó vékonyra nyújtjuk. Egy száraz, forró serpenyőben addig sütjük, amíg mindkét oldala barna pöttyös nem lesz. Ezeket nedves konyharuha alá tesszük, amíg meg nem töltjük.

A salsahoz a paradicsomok aljára x-et vágunk, leforrázzuk és lehúzzuk a héjukat, majd a magházukat eltávolítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, koriandert, fokhagymát, a lime levét és sóval, borssal, őrölt római köménnyel fűszerezzük.

A húsos töltelékhez, kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát és a darált marhahúst, amit sóval, borssal, fokhagymával, chilivel ízesítünk. Végül pedig összeállítjuk a burritonkat, mehet bele a marhahús, főtt rizs, konzerv bab, házi salsa, reszelt cheddar sajt és saláta, szorosan feltekerjük és már fogyaszthatjuk is.

burrito házilag

Ha tetszett a Burrito házilag, pico de gallo salsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept