Húsételek

Csirkekatsucurry

Csirke katsu curry

Hozzávalók
2 db
csirkemell
só, bors
liszt
tojás
panko morzsa
bő olaj
300 g
rizs
A mártáshoz
4 ek
olaj
1 fej
hagyma
(150 g)
4 gerezd
fokhagyma
1
hüvelyknyi gyömbér
2 ek
japán currypor
(ha nincs, jó a sima is)
1 ek
cukor
2 ek
liszt
500 ml
csirkealaplé
1 konzerv
kókusztej
(400 ml)
1 szál
répa
(150 g)
4 ek
szójaszósz
1 db
alma
(250 g)
4 ek
5%-os ecet

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért közepes hőfokon lepirítjuk az olajon (kb. 5-8 perc), hozzáadjuk a curryport és a cukrot, majd rádobjuk a lisztet, és ezzel is átforgatjuk pár perc alatt. Felöntjük az alaplével és kókusztejjel. 

A répát 3-4 nagy darabra vágjuk, és ezt is beletesszük. Jöhet bele a szójaszósz, és az egészet enyhén rotyogtatjuk kb. 20 percig. Belereszeljük az almát, és további 10 percig rotyogtatjuk, amíg meg nem főtt, majd kiszedjük belőle a répát (ez csak az íze miatt kellett), és az egészet turmixgépben pürésítjük, végül egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Hozzáadjuk az ecetet, és ízlés szerint sózzuk. Rottyantunk rajta egyet, és kész (ha túl hígnak találjuk, akkor még forraljuk, ha túl sűrűnek, akkor adjunk hozzá egy kevés alaplevet.

A rizst megfőzzük. A csirkemelleket vízszintesen félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a szokásos technikával panírozzuk (liszt, tojás, panko morzsa). Bő, forró olajban 5-8 perc alatt kisütjük. Hagyjuk egy kicsit pihenni, majd felvágjuk, főtt rizzsel és a mártással tálaljuk.

csirke katsu curry
Csirke katsu curry

www.streetkitchen.hu

Gondoltátok volna, hogy a japánoknak is van curryjük? Bizony, létezik, tulajdonképpen ez az étel egy panko morzsás rántott hús, nyakon öntve egy aromatikus, édes-savanykás japán stílusú curry szósszal. Mindenképp megér egy próbát!

Hozzávalók

4 főre
2 db
csirkemell
só, bors
liszt
tojás
panko morzsa
bő olaj
300 g
rizs
A mártáshoz
4 ek
olaj
1 fej
hagyma
(150 g)
4 gerezd
fokhagyma
1
hüvelyknyi gyömbér
2 ek
japán currypor
(ha nincs, jó a sima is)
1 ek
cukor
2 ek
liszt
500 ml
csirkealaplé
1 konzerv
kókusztej
(400 ml)
1 szál
répa
(150 g)
4 ek
szójaszósz
1 db
alma
(250 g)
4 ek
5%-os ecet

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért közepes hőfokon lepirítjuk az olajon (kb. 5-8 perc), hozzáadjuk a curryport és a cukrot, majd rádobjuk a lisztet, és ezzel is átforgatjuk pár perc alatt. Felöntjük az alaplével és kókusztejjel. 

A répát 3-4 nagy darabra vágjuk, és ezt is beletesszük. Jöhet bele a szójaszósz, és az egészet enyhén rotyogtatjuk kb. 20 percig. Belereszeljük az almát, és további 10 percig rotyogtatjuk, amíg meg nem főtt, majd kiszedjük belőle a répát (ez csak az íze miatt kellett), és az egészet turmixgépben pürésítjük, végül egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Hozzáadjuk az ecetet, és ízlés szerint sózzuk. Rottyantunk rajta egyet, és kész (ha túl hígnak találjuk, akkor még forraljuk, ha túl sűrűnek, akkor adjunk hozzá egy kevés alaplevet.

A rizst megfőzzük. A csirkemelleket vízszintesen félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a szokásos technikával panírozzuk (liszt, tojás, panko morzsa). Bő, forró olajban 5-8 perc alatt kisütjük. Hagyjuk egy kicsit pihenni, majd felvágjuk, főtt rizzsel és a mártással tálaljuk.

csirke katsu curry
Csirke katsu curry

Ha tetszett a Csirke katsu curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept