Húsételek

CsirkeWellington:kamukaja,deimádnifogod

Csirke Wellington: kamu kaja, de imádni fogod

Hozzávalók
A pestohoz
3 marék
bazsalikomlevél
1 kis marék
fenyőmag
bors
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
parmezán
olívaolaj
A csirkéhez
500 g
csirkemellfilé (két fél mell)
bors
4 ek
bazsalikomos pesto
8 szelet
bacon
1 csomag
leveles tészta
1 db
tojás a kenéshez

Elkészítés

A csirke wellington a hagyományos wellingtonhoz hasonlóan több rétegből és egy pestós töltelékből áll. A pestohoz minden hozzávalót egy aprítógépbe rakunk, felöntjük pár kanál olívaolajjal és alaposan lezúzzuk. Ha igényli még egy kevés olívaolajat öntünk hozzá, hogy krémes állagú legyen. A csirkemelleket ketté vágjuk, kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Megkenjük őket a bazsalikomos pestoval és szorosan feltekerjük. Baconnel betekerjük a csirkemelleket és kevés olajon egy forró serpenyőben átpirítjuk őket.

[caption id="attachment_12156641" align="aligncenter" width="1600"]
Csirke Wellington
Csirke Wellington Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

A leveles tésztát kihajtogatjuk, megfelezzük és belebugyoláljuk a baconos csirkemelleket. Lekenjük őket tojással és 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

 

www.streetkitchen.hu

A Wellington módot sokan jól ismerik...de akik mégsem hallottak volna még erről, elmondjuk mit jelent, aztán azt is, mit változtattunk rajta. A Wellingtont eredetileg marhabélszínre alkalmazzák, a dolog pikantérája pedig az lenne, hogy a húst elősütik, majd gombapéppel alapozzák, végül pedig sonkába tekerik és vajas tésztában kisütik. Mi úgy gondoltuk, elkészítjük ugyanezt, csak kicsit másképpen :D Marha helyett csirkével, sonka helyett baconnel, tojással, na meg egy kis pestoval. De ennél többet nem is mondunk, nézzétek a receptet!

Hozzávalók

2 főre
A pestohoz
3 marék
bazsalikomlevél
1 kis marék
fenyőmag
bors
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
parmezán
olívaolaj
A csirkéhez
500 g
csirkemellfilé (két fél mell)
bors
4 ek
bazsalikomos pesto
8 szelet
bacon
1 csomag
leveles tészta
1 db
tojás a kenéshez

A csirke wellington a hagyományos wellingtonhoz hasonlóan több rétegből és egy pestós töltelékből áll. A pestohoz minden hozzávalót egy aprítógépbe rakunk, felöntjük pár kanál olívaolajjal és alaposan lezúzzuk. Ha igényli még egy kevés olívaolajat öntünk hozzá, hogy krémes állagú legyen. A csirkemelleket ketté vágjuk, kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Megkenjük őket a bazsalikomos pestoval és szorosan feltekerjük. Baconnel betekerjük a csirkemelleket és kevés olajon egy forró serpenyőben átpirítjuk őket.

[caption id="attachment_12156641" align="aligncenter" width="1600"]
Csirke Wellington
Csirke Wellington Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

A leveles tésztát kihajtogatjuk, megfelezzük és belebugyoláljuk a baconos csirkemelleket. Lekenjük őket tojással és 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

 

Ha tetszett a Csirke Wellington: kamu kaja, de imádni fogod receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept