A körtéket félbevágjuk, kiszedjük a magokat, és egy kiskanál segítségével diónyi mélyedést vájunk a gyümölcsbe. Meglocsoljuk citromlével és kakukkfüvet szórunk rá. A mélyedésekbe beletöltjük a sajtot. Végül mézet csurgatunk rá, és a tetejét aprított dióval is megszórjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A csirkemellet 4 részre szeleteljük. A páchoz az alapanyagokat egy tálban jól összekeverjük, és alaposan bekenjük vele a húst, majd hűtőben letakarva legalább 2 órát pihentetjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a csirkét, és mind a két oldalát 2-2 percig pirítjuk. Ezután alufóliával letakarva 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 25 percre, majd a fóliát levesszük, és további 5 percig sütjük a húst.
