Húsételek

Diómorzsáscsirkemellgorgonzolássültkörtével

Diómorzsás csirkemell gorgonzolás sült körtével

Hozzávalók
A csirkéhez
500 g
csirkemell
50 ml
száraz fehérbor
100 g
dió
50 g
méz
30 g
dijoni mustár
60 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
A körtéhez
2 db
körte
2 ek
citromlé
1 tk
kakukkfű
60 g
gorgonzola
1 ek
méz
4 szem
dió

Elkészítés

A körtéket félbevágjuk, kiszedjük a magokat, és egy kiskanál segítségével diónyi mélyedést vájunk a gyümölcsbe. Meglocsoljuk citromlével és kakukkfüvet szórunk rá. A mélyedésekbe beletöltjük a sajtot. Végül mézet csurgatunk rá, és a tetejét aprított dióval is megszórjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A csirkemellet 4 részre szeleteljük. A páchoz az alapanyagokat egy tálban jól összekeverjük, és alaposan bekenjük vele a húst, majd hűtőben letakarva legalább 2 órát pihentetjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a csirkét, és mind a két oldalát 2-2 percig pirítjuk. Ezután alufóliával letakarva 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 25 percre, majd a fóliát levesszük, és további 5 percig sütjük a húst.

www.streetkitchen.hu

Igazi őszi vacsi, főszerepben a dióval, a kéksajtot pedig a körtéhez találták ki. Teszteljétek egy borozgatós, esős napon - vagy bármikor!

Hozzávalók

2 főre
A csirkéhez
500 g
csirkemell
50 ml
száraz fehérbor
100 g
dió
50 g
méz
30 g
dijoni mustár
60 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
A körtéhez
2 db
körte
2 ek
citromlé
1 tk
kakukkfű
60 g
gorgonzola
1 ek
méz
4 szem
dió

A körtéket félbevágjuk, kiszedjük a magokat, és egy kiskanál segítségével diónyi mélyedést vájunk a gyümölcsbe. Meglocsoljuk citromlével és kakukkfüvet szórunk rá. A mélyedésekbe beletöltjük a sajtot. Végül mézet csurgatunk rá, és a tetejét aprított dióval is megszórjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A csirkemellet 4 részre szeleteljük. A páchoz az alapanyagokat egy tálban jól összekeverjük, és alaposan bekenjük vele a húst, majd hűtőben letakarva legalább 2 órát pihentetjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a csirkét, és mind a két oldalát 2-2 percig pirítjuk. Ezután alufóliával letakarva 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 25 percre, majd a fóliát levesszük, és további 5 percig sütjük a húst.

Ha tetszett a Diómorzsás csirkemell gorgonzolás sült körtével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept