Húsételek

Disznókarajcitromostejszínesszószbafojtva

Disznókaraj citromos tejszínes szószba fojtva

Hozzávalók
195 g
liszt
1 fej
vöröshagyma
1 tk
cayenne bors
1 púpozott tk
1 tk
frissen őrölt bors
4 szelet
csontos sertéskaraj (2,5 cm vastag)
olaj
300 ml
csirkealaplé vagy víz
0.5 db
citrom
2 ek
apróra vágott friss petrezselyem
100 g
vaj
180 ml
tejszín

Elkészítés
Egy lapos tálban összekeverjük a lisztet, az apróra vágott hagyma felét, a cayenne borsot, a sót és borsot. Először a sertésszeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd a fűszeres lisztben meghempergetjük. Kiveszünk 3 evőkanál lisztet és félretesszük (a maradékot kidobjuk). Egy nagy öntöttvas serpenyőben kevés olajat és vajat 160 fokra melegítünk. Oldalanként 3-4 percig sütjük a húst, majd kivesszük és félretesszük. Az apróra vágott hagyma másik felét üvegesre pirítjuk a maradék olajban, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál fűszeres lisztet és addig keverjük, amíg össze nem áll a rántás és aranybarna nem lesz. Lassan habverővel kevergetve hozzáadjuk a csirkealaplevet vagy vizet, visszatesszük az edénybe a húsokat és lefedve addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Közepes hőfokon összesen kb. 1 órán át pároljuk szigorúan lefedve a húsokat, néha forgatva őket és rendszeresen ellenőrizzük, hogy nehogy leégjen. Kb. 50 perc elteltével hozzáadjuk a tejszínt és belefacsarjuk fél citrom levét is. Levesszük a tűzhelyről és sóval és borssal ízesítjük. Petrezselyemmel megszórjuk és kész is.

www.streetkitchen.hu

Ki akarsz szakadni a pörköltek és tokányok bűvös útvesztőjéből, de nincs ötleted? Imádod a cuccos húsokat, de valami új ízt keresel? Akkor ez a te kajád lesz! Szegény disznó jobb helyre nem is fulladhatott volna, mint ebbe a citromos-tejszínes szószba.

Hozzávalók

2 főre
195 g
liszt
1 fej
vöröshagyma
1 tk
cayenne bors
1 púpozott tk
1 tk
frissen őrölt bors
4 szelet
csontos sertéskaraj (2,5 cm vastag)
olaj
300 ml
csirkealaplé vagy víz
0.5 db
citrom
2 ek
apróra vágott friss petrezselyem
100 g
vaj
180 ml
tejszín
Egy lapos tálban összekeverjük a lisztet, az apróra vágott hagyma felét, a cayenne borsot, a sót és borsot. Először a sertésszeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd a fűszeres lisztben meghempergetjük. Kiveszünk 3 evőkanál lisztet és félretesszük (a maradékot kidobjuk). Egy nagy öntöttvas serpenyőben kevés olajat és vajat 160 fokra melegítünk. Oldalanként 3-4 percig sütjük a húst, majd kivesszük és félretesszük. Az apróra vágott hagyma másik felét üvegesre pirítjuk a maradék olajban, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál fűszeres lisztet és addig keverjük, amíg össze nem áll a rántás és aranybarna nem lesz. Lassan habverővel kevergetve hozzáadjuk a csirkealaplevet vagy vizet, visszatesszük az edénybe a húsokat és lefedve addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Közepes hőfokon összesen kb. 1 órán át pároljuk szigorúan lefedve a húsokat, néha forgatva őket és rendszeresen ellenőrizzük, hogy nehogy leégjen. Kb. 50 perc elteltével hozzáadjuk a tejszínt és belefacsarjuk fél citrom levét is. Levesszük a tűzhelyről és sóval és borssal ízesítjük. Petrezselyemmel megszórjuk és kész is.

Ha tetszett a Disznókaraj citromos tejszínes szószba fojtva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept