Húsételek

Eperlekvároscsirkefetásborsósalátával

Eperlekváros csirke fetás borsósalátával

Hozzávalók
A csirkéhez
500 g
csirkemellfilé
3 ek
olívaolaj
2 ek
hamé eperlekvár
2 ek
sűrű balzsamecet
2 gerezd
zúzott fokhagyma
só, bors
A körethez
300 g
mirelit zöldborsó
50 g
fetasajt
1 csokor
friss petrezselyem (kicsi)
2 szál
újhagyma
2 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
2 ek
szeletelt mandula

Elkészítés
Egy keverőtálban az eperlekvárt, a balzsamecetet a fokhagymával, sóval, borssal, 1 evőkanál olívaolajjal elkeverjük. Ebbe a pácba rakjuk a felszeletelt csirkemellet és addig pihentetjük, amíg elkészül a köret.
A borsót forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd jéghideg vízben lehűtjük. Egy keverőtálban összekeverjük a vékonyra szeletelt újhagymát, apróra vágott petrezselymet, morzsolt fetát, 2 evőkanál olajat, sózzuk, borsozzuk és a borsót is belekeverjük.
Egy száraz serpenyőben a szeletelt mandulát lepirítjuk, kivesszük, majd ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon az előzőleg bepácolt csirkét megsütjük. A csirkét a mandulával megszórva, a fetás borsósalátával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mi most kipróbáltuk azt, amit lehet, hogy magatoktól nem mertetek volna: eperlekváros pácot csináltunk a csirkéhez, és borsópürével tálaltuk. Óriási találat lett, volt, aki azt mondta, hogy a hónap legjobb kajája - pedig higgyétek el, elég sokat eszünk itt bent. :D

Hozzávalók

2 főre
A csirkéhez
500 g
csirkemellfilé
3 ek
olívaolaj
2 ek
hamé eperlekvár
2 ek
sűrű balzsamecet
2 gerezd
zúzott fokhagyma
só, bors
A körethez
300 g
mirelit zöldborsó
50 g
fetasajt
1 csokor
friss petrezselyem (kicsi)
2 szál
újhagyma
2 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
2 ek
szeletelt mandula
Egy keverőtálban az eperlekvárt, a balzsamecetet a fokhagymával, sóval, borssal, 1 evőkanál olívaolajjal elkeverjük. Ebbe a pácba rakjuk a felszeletelt csirkemellet és addig pihentetjük, amíg elkészül a köret.
A borsót forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd jéghideg vízben lehűtjük. Egy keverőtálban összekeverjük a vékonyra szeletelt újhagymát, apróra vágott petrezselymet, morzsolt fetát, 2 evőkanál olajat, sózzuk, borsozzuk és a borsót is belekeverjük.
Egy száraz serpenyőben a szeletelt mandulát lepirítjuk, kivesszük, majd ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon az előzőleg bepácolt csirkét megsütjük. A csirkét a mandulával megszórva, a fetás borsósalátával tálaljuk.

Ha tetszett az Eperlekváros csirke fetás borsósalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept