Húsételek

Írsörösbáránygulyás

Ír sörös báránygulyás

Hozzávalók
1.5 kg
bárány lapocka
60 g
liszt
4 - 5 ek
vaj
bors
2 fej
közepes vöröshagyma
6 gerezd
fokhagyma
1 db
szárzeller
1 ek
sűrített paradicsom
7.5 dl
húsleves/alaplé
1 db
újhagyma
1 ág
rozmaring
1 ág
kakukkfű
2 db
babérlevél
2.5 dl
guiness sör
3 db
nagyobb sárgarépa
20 dkg
zöldborsó
50 dkg
burgonya
3 ek
étolaj

Elkészítés

Egy vasedényt egy kevés olajjal felhevítünk és a lisztezett, sózott, borsozott báránykockákat 3-4 részletben megkérgesítjük benne. Minden adag előtt öntünk az edénybe egy kevés olajat és miután aranybarnára pirultak, az egyes adag húskockák, egy tálba kivesszük őket. Amikor minden adag megpirult, ismét egy kevés olajat öntünk a vasedénybe és egy kis víz hozzáadásával puhára pároljuk benne a felaprított hagymát, fokhagymát és zellert. Ha a zöldségek már összeestek, az edény egyik oldalába félrehúzzuk őket és a másik felébe lepirítjuk a paradicsompürét.

Amikor ez kész, összekeverjük a zöldségekkel és még 1-2 percig pirítgatjuk. A zöldségalappal összekeverjük a húskockákat, sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. Egy nagyobb újhagyma héjába csomagoljuk a rozmaringot, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Az egészet egy spárgával összekötözzük és a raguhoz adjuk.

Ezután felöntjük egy pohár fekete sörrel. A gulyásba tesszük és eligazgatjuk a megpucolt, nagyobb darabokra vágott sárgarépákat, tetejére öntjük a zöldborsót az egészet befedjük a vastagabb karikákra vágott krumplikkal. Végül a krumplik tetejét megsózzuk és kis vajdarabokat kanalazunk rá. Lefedjük és 180 fokos sütőbe helyezzük. Miután megpuhult a krumpli, levesszük fedőt és így sütjük tovább. Összesen 2 órán át sütjük és végül apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Írország legjellegzetesebb ételét hoztuk el nektek. Bárány hús, ír, fekete sör, szaftos egytálétel jelleg, ez az ÍR SÖRÖS BÁRÁNYGULYÁS. Szinte egész Írországot a szájában érzi az ember, mennyei! 

Hozzávalók

5 - 6 főre
1.5 kg
bárány lapocka
60 g
liszt
4 - 5 ek
vaj
bors
2 fej
közepes vöröshagyma
6 gerezd
fokhagyma
1 db
szárzeller
1 ek
sűrített paradicsom
7.5 dl
húsleves/alaplé
1 db
újhagyma
1 ág
rozmaring
1 ág
kakukkfű
2 db
babérlevél
2.5 dl
guiness sör
3 db
nagyobb sárgarépa
20 dkg
zöldborsó
50 dkg
burgonya
3 ek
étolaj

Egy vasedényt egy kevés olajjal felhevítünk és a lisztezett, sózott, borsozott báránykockákat 3-4 részletben megkérgesítjük benne. Minden adag előtt öntünk az edénybe egy kevés olajat és miután aranybarnára pirultak, az egyes adag húskockák, egy tálba kivesszük őket. Amikor minden adag megpirult, ismét egy kevés olajat öntünk a vasedénybe és egy kis víz hozzáadásával puhára pároljuk benne a felaprított hagymát, fokhagymát és zellert. Ha a zöldségek már összeestek, az edény egyik oldalába félrehúzzuk őket és a másik felébe lepirítjuk a paradicsompürét.

Amikor ez kész, összekeverjük a zöldségekkel és még 1-2 percig pirítgatjuk. A zöldségalappal összekeverjük a húskockákat, sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. Egy nagyobb újhagyma héjába csomagoljuk a rozmaringot, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Az egészet egy spárgával összekötözzük és a raguhoz adjuk.

Ezután felöntjük egy pohár fekete sörrel. A gulyásba tesszük és eligazgatjuk a megpucolt, nagyobb darabokra vágott sárgarépákat, tetejére öntjük a zöldborsót az egészet befedjük a vastagabb karikákra vágott krumplikkal. Végül a krumplik tetejét megsózzuk és kis vajdarabokat kanalazunk rá. Lefedjük és 180 fokos sütőbe helyezzük. Miután megpuhult a krumpli, levesszük fedőt és így sütjük tovább. Összesen 2 órán át sütjük és végül apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Ha tetszett az Ír sörös báránygulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept