Húsételek

Megúszóssólet

Megúszós sólet

Hozzávalók
1 ek
libazsír
2 fej
hagyma
500 g
tarkabab
500 g
marhalábszár
200 g
gersli
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
3 db
babérlevél
2 db
füstölt libamell
1 ek
liszt
6 db
tojás

Elkészítés
A babot és a libamelleket előző este beáztatjuk. A levelekre szedett hagymát egy nagyobb lábasban libazsíron gyönyörűen megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva indulhat a rétegezés. Először a leszűrt bab felét rátesszük a hagymára és jól összekeverjük. Erre dobunk a nagyobb kockákra vágott marhahúsból, majd megy rá a gersli, a babérlevél és a fokhagyma.
Jöhetnek a szintén nagyobb darabokra vágott libamellek, megsózzuk, de azért óvatosan a füstölt hús miatt. Erre a maradék bab. Felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd a korona, a megmosott, repedésmentes tojások következnek. Megborsozzuk és megszórjuk egy kevés liszttel, átkeverjük. Felforraljuk, a rajta képződött habot leszedjük, majd lefedjük és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 3 órára. Kész![caption id="" align="alignnone" width="1620"]
A megúszós sólet[/caption]Ha tetszett a megúszós sólet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Egyszerűen nincs rá jobb szó, mint hogy imádom! Gyakorlatilag nulla munka van vele, viszont brutális ízbomba az egész. Igazi komfortkaja, persze ha van időd kivárni, amíg elkészül.

Hozzávalók

4 főre
1 ek
libazsír
2 fej
hagyma
500 g
tarkabab
500 g
marhalábszár
200 g
gersli
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
3 db
babérlevél
2 db
füstölt libamell
1 ek
liszt
6 db
tojás
A babot és a libamelleket előző este beáztatjuk. A levelekre szedett hagymát egy nagyobb lábasban libazsíron gyönyörűen megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva indulhat a rétegezés. Először a leszűrt bab felét rátesszük a hagymára és jól összekeverjük. Erre dobunk a nagyobb kockákra vágott marhahúsból, majd megy rá a gersli, a babérlevél és a fokhagyma.
Jöhetnek a szintén nagyobb darabokra vágott libamellek, megsózzuk, de azért óvatosan a füstölt hús miatt. Erre a maradék bab. Felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd a korona, a megmosott, repedésmentes tojások következnek. Megborsozzuk és megszórjuk egy kevés liszttel, átkeverjük. Felforraljuk, a rajta képződött habot leszedjük, majd lefedjük és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 3 órára. Kész![caption id="" align="alignnone" width="1620"]
A megúszós sólet[/caption]Ha tetszett a megúszós sólet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Megúszós sólet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept