Húsételek

Narancsoscsirkeháziraviolival

Narancsos csirke házi raviolival

Hozzávalók
100 ml
tejszín
4 db
csirkefelsőcomb
só, bors
1 fej
hagyma
4 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
500 g
sütőtök
1 db
narancs
100 ml
fehérbor
A töltelékhez
3 ek
ricotta
2 ek
olívaolaj
só, bors
szerecsendió
A mártáshoz
5 - 6 levél
zsálya
A tésztához
200 g
liszt
2 db
tojás
1 csipet
1 ek
víz
20 g
vaj

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy keverőgépben szép fényes felületűre dolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük fél órát.

A csirkecombot sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát felszeleteljük, a tepsi egyik felére halmozzuk, és olívaolajat locsolunk rá. Rárakjuk a combokat. 

A sütőtököt 2 nagy darabra vágjuk, és a csirke mellé tesszük, a tepsit egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk. A sütőtökre és a csirkére reszeljük a narancs héját, a felének a levét is rányomjuk, majd ráöntjük a fehérbort. Az egészet lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ezután kivesszük a sütőtököt, a csirkét pedig alufólia nélkül sütjük tovább addig, amíg ropogós nem lesz a bőre. 

A sütőtök belsejét kikanalazzuk, villával kissé áttörjük, majd hozzákeverjük a töltelék összetevőit.

A tésztát elfelezzük, és nagyon vékonyra nyújtjuk mind a két adagot. Ha túl hosszú lenne, elfelezzük. A tésztacsík közepére rakunk kb. 1-1 evőkanálnyi tölteléket, kb. 10 cm-re egymástól. Ráhajtjuk a tészta másik felét, kiszúrjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval, és a raviolik oldalait villával lenyomkodjuk. Sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére.

Narancsos csirke házi raviolival

Ha megsült a csirke, kivesszük a sütőből. A megsült hagymát egy serpenyőbe rakjuk, és összeforraljuk a mártás hozzávalóival. A megsült csirkét a raviolival és a mártással tálaljuk.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

www.streetkitchen.hu

Csirkecomb a karácsonyi asztalon? Simán! Egy jóféle házi raviolival meg aztán simán jól működik, higgyétek el, a család meg fogja köszönni!

Hozzávalók

2 főre
100 ml
tejszín
4 db
csirkefelsőcomb
só, bors
1 fej
hagyma
4 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
500 g
sütőtök
1 db
narancs
100 ml
fehérbor
A töltelékhez
3 ek
ricotta
2 ek
olívaolaj
só, bors
szerecsendió
A mártáshoz
5 - 6 levél
zsálya
A tésztához
200 g
liszt
2 db
tojás
1 csipet
1 ek
víz
20 g
vaj

A tészta hozzávalóit egy keverőgépben szép fényes felületűre dolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük fél órát.

A csirkecombot sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát felszeleteljük, a tepsi egyik felére halmozzuk, és olívaolajat locsolunk rá. Rárakjuk a combokat. 

A sütőtököt 2 nagy darabra vágjuk, és a csirke mellé tesszük, a tepsit egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk. A sütőtökre és a csirkére reszeljük a narancs héját, a felének a levét is rányomjuk, majd ráöntjük a fehérbort. Az egészet lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ezután kivesszük a sütőtököt, a csirkét pedig alufólia nélkül sütjük tovább addig, amíg ropogós nem lesz a bőre. 

A sütőtök belsejét kikanalazzuk, villával kissé áttörjük, majd hozzákeverjük a töltelék összetevőit.

A tésztát elfelezzük, és nagyon vékonyra nyújtjuk mind a két adagot. Ha túl hosszú lenne, elfelezzük. A tésztacsík közepére rakunk kb. 1-1 evőkanálnyi tölteléket, kb. 10 cm-re egymástól. Ráhajtjuk a tészta másik felét, kiszúrjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval, és a raviolik oldalait villával lenyomkodjuk. Sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére.

Narancsos csirke házi raviolival

Ha megsült a csirke, kivesszük a sütőből. A megsült hagymát egy serpenyőbe rakjuk, és összeforraljuk a mártás hozzávalóival. A megsült csirkét a raviolival és a mártással tálaljuk.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Ha tetszett a Narancsos csirke házi raviolival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept