A combok húsos részét sózzuk, borsozzuk és bőrrel felfelé egy sütőtálba tesszük őket. A narancslében elkeverjük a mézet, a zúzott fokhagymát és meglocsoljuk vele a combokat. Ezután sózzuk, borsozzuk a bőrös felét is, és rápakoljuk a karikákra vágott narancsot. A combok mellé tesszük a rozmaringágakat is, lefóliázzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 50 percre.
Miután letelt az idő, kivesszük, leöntjük róla a lé kb. 80%-át, amit félrerakunk, a combokat pedig visszatesszük a 200 fokra felfűtött sütőbe további 20 percre, hogy készre süljenek. Ha pirultabb végeredményt szeretnénk, az utolsó 3-5 percben kapcsoljuk grillfokozatra a sütőt.
A leöntött lébe belekeverjük a daráltpaprika-krémet és erős hőfokon 2 percig forraljuk. Kb. 1 ek vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a mártást. Az elkészült combokat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 1 óra 10 perc
További főételek, amik akár a karácsonyi asztalra is jók, de az év minden napján király választások:
Kacsamell vaníliás-zelleres krumplipürével