Húsételek

Narancsoscsirkecomb

Narancsos csirkecomb

Hozzávalók
4 db
egész csirkecomb
só, bors
150 ml
frissen facsart narancslé
2 ek
méz
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
narancs
2 ág
rozmaring
A mártáshoz
1 tk
csípős daráltpaprika-krém
1 tk
keményítő

Elkészítés

A combok húsos részét sózzuk, borsozzuk és bőrrel felfelé egy sütőtálba tesszük őket. A narancslében elkeverjük a mézet, a zúzott fokhagymát és meglocsoljuk vele a combokat. Ezután sózzuk, borsozzuk a bőrös felét is, és rápakoljuk a karikákra vágott narancsot. A combok mellé tesszük a rozmaringágakat is, lefóliázzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 50 percre. 

Miután letelt az idő, kivesszük, leöntjük róla a lé kb. 80%-át, amit félrerakunk, a combokat pedig visszatesszük a 200 fokra felfűtött sütőbe további 20 percre, hogy készre süljenek. Ha pirultabb végeredményt szeretnénk, az utolsó 3-5 percben kapcsoljuk grillfokozatra a sütőt. 

A leöntött lébe belekeverjük a daráltpaprika-krémet és erős hőfokon 2 percig forraljuk. Kb. 1 ek vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a mártást. Az elkészült combokat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.

Narancsos csirkecomb
Narancsos csirkecomb (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 1 óra 10 perc 

További főételek, amik akár a karácsonyi asztalra is jók, de az év minden napján király választások:

Kacsamell vaníliás-zelleres krumplipürével

Ragacsos karácsonyi csirkecomb

Karácsonyi tésztasaláta

www.streetkitchen.hu

A sült csirkecomb már önmagában is egy kiváló étel. De ha egy kis naranccsal felturbózzuk, igazán pikáns végeredményt kapunk. A mártás, amit a saját szaftjából készítünk hozzá, már csak a ráadás!

Hozzávalók

2 főre
4 db
egész csirkecomb
só, bors
150 ml
frissen facsart narancslé
2 ek
méz
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
narancs
2 ág
rozmaring
A mártáshoz
1 tk
csípős daráltpaprika-krém
1 tk
keményítő

A combok húsos részét sózzuk, borsozzuk és bőrrel felfelé egy sütőtálba tesszük őket. A narancslében elkeverjük a mézet, a zúzott fokhagymát és meglocsoljuk vele a combokat. Ezután sózzuk, borsozzuk a bőrös felét is, és rápakoljuk a karikákra vágott narancsot. A combok mellé tesszük a rozmaringágakat is, lefóliázzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 50 percre. 

Miután letelt az idő, kivesszük, leöntjük róla a lé kb. 80%-át, amit félrerakunk, a combokat pedig visszatesszük a 200 fokra felfűtött sütőbe további 20 percre, hogy készre süljenek. Ha pirultabb végeredményt szeretnénk, az utolsó 3-5 percben kapcsoljuk grillfokozatra a sütőt. 

A leöntött lébe belekeverjük a daráltpaprika-krémet és erős hőfokon 2 percig forraljuk. Kb. 1 ek vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a mártást. Az elkészült combokat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.

Narancsos csirkecomb
Narancsos csirkecomb (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 1 óra 10 perc 

További főételek, amik akár a karácsonyi asztalra is jók, de az év minden napján király választások:

Kacsamell vaníliás-zelleres krumplipürével

Ragacsos karácsonyi csirkecomb

Karácsonyi tésztasaláta

Ha tetszett a narancsos csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése