Csirkecomb receptek

Narancsoscsirkecomb

Narancsos csirkecomb

Hozzávalók
4 db
egész csirkecomb
só, bors
150 ml
frissen facsart narancslé
2 ek
méz
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
narancs
2 ág
rozmaring
A mártáshoz
1 tk
csípős daráltpaprika-krém
1 tk
keményítő

Elkészítés
  1. A combok húsos részét sózzuk, borsozzuk és bőrrel felfelé egy sütőtálba tesszük őket. A narancslében elkeverjük a mézet, a zúzott fokhagymát és meglocsoljuk vele a combokat. Ezután sózzuk, borsozzuk a bőrös felét is, és rápakoljuk a karikákra vágott narancsot.

  2. A combok mellé tesszük a rozmaringágakat is, lefóliázzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 50 percre. 

  3. Miután letelt az idő, kivesszük, leöntjük róla a lé kb. 80%-át, amit félrerakunk, a combokat pedig visszatesszük a 200 fokra felfűtött sütőbe további 20 percre, hogy készre süljenek. Ha pirultabb végeredményt szeretnénk, az utolsó 3-5 percben kapcsoljuk grillfokozatra a sütőt. 

  4. A leöntött lébe belekeverjük a daráltpaprika-krémet és erős hőfokon 2 percig forraljuk. Kb. 1 ek vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a mártást. Az elkészült combokat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A Citrusos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A sült csirkecomb már önmagában is egy kiváló étel. De ha egy kis naranccsal felturbózzuk, igazán pikáns végeredményt kapunk. A mártás, amit a saját szaftjából készítünk hozzá, már csak a ráadás!

Ez a fogás egy igazi utazás: a narancs frissessége és a paprikakrém füstös karaktere elképesztően jól működik együtt. A szaftos csirkecomb pedig mindezt mézes, fokhagymás ízélménnyel koronázza meg.

Hozzávalók

2 főre
4 db
egész csirkecomb
só, bors
150 ml
frissen facsart narancslé
2 ek
méz
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
narancs
2 ág
rozmaring
A mártáshoz
1 tk
csípős daráltpaprika-krém
1 tk
keményítő

Elkészítés

  1. A combok húsos részét sózzuk, borsozzuk és bőrrel felfelé egy sütőtálba tesszük őket. A narancslében elkeverjük a mézet, a zúzott fokhagymát és meglocsoljuk vele a combokat. Ezután sózzuk, borsozzuk a bőrös felét is, és rápakoljuk a karikákra vágott narancsot.

  2. A combok mellé tesszük a rozmaringágakat is, lefóliázzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 50 percre. 

  3. Miután letelt az idő, kivesszük, leöntjük róla a lé kb. 80%-át, amit félrerakunk, a combokat pedig visszatesszük a 200 fokra felfűtött sütőbe további 20 percre, hogy készre süljenek. Ha pirultabb végeredményt szeretnénk, az utolsó 3-5 percben kapcsoljuk grillfokozatra a sütőt. 

  4. A leöntött lébe belekeverjük a daráltpaprika-krémet és erős hőfokon 2 percig forraljuk. Kb. 1 ek vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a mártást. Az elkészült combokat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.

Ha tetszett a narancsos csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése