A combok húsos részét sózzuk, borsozzuk és bőrrel felfelé egy sütőtálba tesszük őket. A narancslében elkeverjük a mézet, a zúzott fokhagymát és meglocsoljuk vele a combokat. Ezután sózzuk, borsozzuk a bőrös felét is, és rápakoljuk a karikákra vágott narancsot.
A combok mellé tesszük a rozmaringágakat is, lefóliázzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 50 percre.
Miután letelt az idő, kivesszük, leöntjük róla a lé kb. 80%-át, amit félrerakunk, a combokat pedig visszatesszük a 200 fokra felfűtött sütőbe további 20 percre, hogy készre süljenek. Ha pirultabb végeredményt szeretnénk, az utolsó 3-5 percben kapcsoljuk grillfokozatra a sütőt.
A leöntött lébe belekeverjük a daráltpaprika-krémet és erős hőfokon 2 percig forraljuk. Kb. 1 ek vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a mártást. Az elkészült combokat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.
Narancsoscsirkecomb

A sült csirkecomb már önmagában is egy kiváló étel. De ha egy kis naranccsal felturbózzuk, igazán pikáns végeredményt kapunk. A mártás, amit a saját szaftjából készítünk hozzá, már csak a ráadás!
Ez a fogás egy igazi utazás: a narancs frissessége és a paprikakrém füstös karaktere elképesztően jól működik együtt. A szaftos csirkecomb pedig mindezt mézes, fokhagymás ízélménnyel koronázza meg.
Hozzávalók
A mártáshoz
Elkészítés
A combok húsos részét sózzuk, borsozzuk és bőrrel felfelé egy sütőtálba tesszük őket. A narancslében elkeverjük a mézet, a zúzott fokhagymát és meglocsoljuk vele a combokat. Ezután sózzuk, borsozzuk a bőrös felét is, és rápakoljuk a karikákra vágott narancsot.
A combok mellé tesszük a rozmaringágakat is, lefóliázzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 50 percre.
Miután letelt az idő, kivesszük, leöntjük róla a lé kb. 80%-át, amit félrerakunk, a combokat pedig visszatesszük a 200 fokra felfűtött sütőbe további 20 percre, hogy készre süljenek. Ha pirultabb végeredményt szeretnénk, az utolsó 3-5 percben kapcsoljuk grillfokozatra a sütőt.
A leöntött lébe belekeverjük a daráltpaprika-krémet és erős hőfokon 2 percig forraljuk. Kb. 1 ek vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a mártást. Az elkészült combokat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 1 óra 10 perc
Ha ismerős alapanyagokból szeretnél valami egészen újat alkotni, tökéletes választás ez a recept.
További főételek, amik akár a karácsonyi asztalra is jók, de az év minden napján király választások:
Kacsamell vaníliás-zelleres krumplipürével
Ha tetszett a narancsos csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



