Hozzávalók
- 1 ek narancslekvár
- 1 ek paradicsompüré
- 1 ek mustár
- 1 db narancs héja
- ½ db narancs leve
- 2 ek szójaszósz
- 30 ml sötét balzsamecet
- 1 tk durvára őrölt bors
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt szegfűbors
- 1 ek olívaolaj
- 2 tk só
- 250 ml kóla
- 1 kg csirkealsócomb
A steakburgonyához
- 1 kg sárga héjú burgonya
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 ek olívaolaj
A salátához
- 2 fej bébi-rómaisaláta
- só, bors
- 1 tk sötét balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 1 ek narancslekvár
- 1 ek paradicsompüré
- 1 ek mustár
- 1 db narancs héja
- ½ db narancs leve
- 2 ek szójaszósz
- 30 ml sötét balzsamecet
- 1 tk durvára őrölt bors
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt szegfűbors
- 1 ek olívaolaj
- 2 tk só
- 250 ml kóla
- 1 kg csirkealsócomb
A steakburgonyához
- 1 kg sárga héjú burgonya
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 ek olívaolaj
A salátához
- 2 fej bébi-rómaisaláta
- só, bors
- 1 tk sötét balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
A ragacsos karácsonyi csirkecombhoz a húson kívül minden más hozzávalót összekeverünk egy nagyobb tálban. A húst zárható zacskóba tesszük, leöntjük a páccal, lezárjuk, alaposan összeforgatjuk és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.
Másnap a pácolt húst sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk a páccal együtt, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 60 percre. 40 perc elteltével kivesszük és egy ecsettel megkenegetjük a húsokat az alatta keletkezett szafttal. A sütés végeztével még egyszer átkenjük a húsokat.
A körethez a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd felcikezzük és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a cikkeket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral és a füstölt paprikával, meglocsoljuk olívaolajjal, és az első lekenés után a csirke mellé tesszük a sütőbe.
A salátához a római salátát leveleire szedjük, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a balzsamecettel és az olajjal. A megsült csirkecombokat a salátával és a krumplival tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 1 óra
- Pihentetés: 1 éjszaka
Ha tetszett a ragacsos karácsonyi csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több izgalmas csirkecomb vár az oldalunkon:
Karfiolrizottó sült csirkecombbal
Narancsos-fahéjas csirkecomb vele sült zöldségekkel és vajas polentával