Brutális kaják

Paprikáskrumpli-újkrumpliból!

Paprikás krumpli - újkrumpliból!

Hozzávalók
1.5 kg
kisebb szemű újkrumpli
2 közepes
vöröshagyma
1 csapott ek
sertészsír
15 dkg
kolbász (szerintem csípős)
1 - 2 db
nagyobb paradicsom
2 tk
pirospaprika
2 - 3 gerezd
fokhagyma
só, bors, őrölt kömény
1 csapott ek
burgonya-, vagy kukoricakeményítő
1 csokor
friss petrezselyem
A csipetkéhez
80 g
liszt + kevés a lisztezéshez
1 db
tojás
1 csapott tk

Elkészítés

A hagymát finomra aprítjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Felöntjük 1,5 dl vízzel és nagy lángon beforraljuk, zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott kolbászt, a fokhagymát, majd egy perc pirítás után a félbevágott és reszelőn lereszelt paradicsomokat. További egy perc után hozzáadjuk a megtisztított újkrumplit, meghintjük a pirospaprikával és a keményítővel. Összeforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a krumplikat. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük és alacsony lángon rotyogtatjuk.

img_1450.jpg

Összedobjuk a csipetkét: A hozzávalókat összekeverjük és belisztezett kézzel gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. Kis darabkákat csipkedünk belőle, megsodorjuk és egy tálba potyogtatjuk. Ha összejött kb. két tucat csipetke, kevés lisztet hintünk rá és átforgatjuk, hogy ne tapadjanak össze. Öt perccel a főzési idő vége előtt (amikor már kezd puha lenni a krumpli) beleszórjuk a csipetkéket a paprikás krumpliba és együtt készre főzzük őket. Tálalás előtt egy jó csokor durvára vágott petrezselymet szórunk bele. Megesszük.

img_1461.jpg

www.streetkitchen.hu

Mindenkinek van hozzá receptje, vagy legalábbis elképzelése a tökéletes paprikás krumpliról. Az én mostani verzióm zsenge újkrumpliból, zöldpaprika nélkül készül, a gyorsan elkészülő étel gazdag szaftját pedig a sertészsír, a sok fűszerpaprika, a lereszelt paradicsom és egy kis burgonyakeményítő adja majd. Teszteljétek!

Hozzávalók

4 - 6 főre
1.5 kg
kisebb szemű újkrumpli
2 közepes
vöröshagyma
1 csapott ek
sertészsír
15 dkg
kolbász (szerintem csípős)
1 - 2 db
nagyobb paradicsom
2 tk
pirospaprika
2 - 3 gerezd
fokhagyma
só, bors, őrölt kömény
1 csapott ek
burgonya-, vagy kukoricakeményítő
1 csokor
friss petrezselyem
A csipetkéhez
80 g
liszt + kevés a lisztezéshez
1 db
tojás
1 csapott tk

A hagymát finomra aprítjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Felöntjük 1,5 dl vízzel és nagy lángon beforraljuk, zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott kolbászt, a fokhagymát, majd egy perc pirítás után a félbevágott és reszelőn lereszelt paradicsomokat. További egy perc után hozzáadjuk a megtisztított újkrumplit, meghintjük a pirospaprikával és a keményítővel. Összeforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a krumplikat. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük és alacsony lángon rotyogtatjuk.

img_1450.jpg

Összedobjuk a csipetkét: A hozzávalókat összekeverjük és belisztezett kézzel gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. Kis darabkákat csipkedünk belőle, megsodorjuk és egy tálba potyogtatjuk. Ha összejött kb. két tucat csipetke, kevés lisztet hintünk rá és átforgatjuk, hogy ne tapadjanak össze. Öt perccel a főzési idő vége előtt (amikor már kezd puha lenni a krumpli) beleszórjuk a csipetkéket a paprikás krumpliba és együtt készre főzzük őket. Tálalás előtt egy jó csokor durvára vágott petrezselymet szórunk bele. Megesszük.

img_1461.jpg

Ha tetszett a Paprikás krumpli - újkrumpliból! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept