Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

500 g göngyölt sertésszűz
só, bors
2 ek olaj

A tört krumplihoz

600 g krumpli
2 ek olaj
2 fej hagyma
só, bors
2 db babérlevél
2 tk méz
3 - 4 csepp ecet
50 g vaj
1 kis csokor petrezselyem

A mártáshoz

1 ek dijoni mustár
250 ml habtejszín
3 - 4 ág friss kakukkfű
1 fej fokhagyma
10 szem sóban eltett kapribogyó (előtte vízzel átmosva)
bors

A salihoz

2 db csemegeuborka
½ db kápia paprika
½ fej lila hagyma
3 ek olívaolaj
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sertésszűz tejszínes-mustáros mártással

A mai menü: egy serpenyőben lepirított, majd készre sütött sertésszűz, amihez jön egy baromi jó tejszínes-mustáros mártás, és az egészet egy karamellizált hagymás tört krumplira pakoljuk. Ütős lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

500 g göngyölt sertésszűz
só, bors
2 ek olaj

A tört krumplihoz

600 g krumpli
2 ek olaj
2 fej hagyma
só, bors
2 db babérlevél
2 tk méz
3 - 4 csepp ecet
50 g vaj
1 kis csokor petrezselyem

A mártáshoz

1 ek dijoni mustár
250 ml habtejszín
3 - 4 ág friss kakukkfű
1 fej fokhagyma
10 szem sóban eltett kapribogyó (előtte vízzel átmosva)
bors

A salihoz

2 db csemegeuborka
½ db kápia paprika
½ fej lila hagyma
3 ek olívaolaj
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A húst sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon, egy forró serpenyőben körbesütjük minden oldalát (a serpenyőt tartsuk meg a mártásnak). Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, közben egyszer átforgatjuk, hogy mindenhol átsüljön. Kiszedjük, és egy tányéron vagy deszkán hagyjuk állni kicsit.

A krumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben egy másik serpenyőben az olajon megkaramellizáljuk a félfőre vágott hagymát. Amikor egy kis színt kapott, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a babérlevelet, rácsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk az ecetet, és tovább karamellizáljuk. Amikor már szép aranybarna, belerakjuk a vajat, végül a krumplit a hagymás alaphoz adjuk, és az egészet áttörjük. Friss petrezselyemmel megszórjuk.
A mártáshoz a göngyölt sertésszűzből kiolvadt zsiradékon megfuttatjuk a mustárt, felöntjük a tejszínnel, 1-2 percig rotyogtatjuk, fűszerezzük, és hozzáadjuk a kapribogyót.

A salátához a zöldségeket nagyon apróra vágjuk, összeforgatjuk az olajjal, borssal.

A felszeletelt húst a krumplipürével, a mártással és a salátával tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások