Húsételek

SütőbensültcsirkeszárnyakAlabama-szósszal

Sütőben sült csirkeszárnyak Alabama-szósszal

Hozzávalók
A húshoz
1.5 kg
csirkeszárny
200 ml
olívaolaj
só, bors
2 tk
füstölt paprika
1 tk
római kömény
frissen őrölt szerecsendió
1 ek
fokhagymapor
A szószhoz
2 db
tojássárgája
1 tk
mustár
1 db
citrom leve
só, bors
200 ml
olaj
2 ek
hideg víz
2 ek
almaecet
1 tk
nádcukor
1 gerezd
fokhagyma
A kukoricához
2 db
csöves kukorica
30 g
reszelt parmezán
1 tk
füstölt paprika
só, bors
10 g
vaj

Elkészítés

A csirkeszárnyakat egy tálba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az összes többi fűszerrel, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Lefedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Ezután kiszedjük, levesszük róla a fóliát, átrakjuk egy sütőrácsra, és ropogósra sütjük.

A szószhoz a tojássárgáját összekeverjük a mustárral, sóval, borssal, fél citrom levével, és folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáöntjük az olajat. Belekeverjük a vizet, majd a maradék citromlevet, ecetet, cukrot, és belenyomjuk a fokhagymát.

A kukoricát héjastól berakjuk a mikróba 8 percre, a legnagyobb fokozaton. Ha megfőtt, leszedjük a héját, megkenjük a vajjal. Egy deszkára reszeljük a parmezánt, megszórjuk a paprikával, sóval, borssal, és beleforgatjuk a kukoricát.

A csirkeszárnyakat a kukoricával és a mártással tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Egyáltalán nem bonyolult a kaja, amit most csinálunk: egy adag tökéletes csirkeszárny, belemártva egy házi fehér BBQ-szószba, és ha mindezzel megvagyunk, akkor rágcsálhatunk mellette egy jóféle főtt kukoricát is. Hajrá!

Hozzávalók

2 főre
A húshoz
1.5 kg
csirkeszárny
200 ml
olívaolaj
só, bors
2 tk
füstölt paprika
1 tk
római kömény
frissen őrölt szerecsendió
1 ek
fokhagymapor
A szószhoz
2 db
tojássárgája
1 tk
mustár
1 db
citrom leve
só, bors
200 ml
olaj
2 ek
hideg víz
2 ek
almaecet
1 tk
nádcukor
1 gerezd
fokhagyma
A kukoricához
2 db
csöves kukorica
30 g
reszelt parmezán
1 tk
füstölt paprika
só, bors
10 g
vaj

A csirkeszárnyakat egy tálba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az összes többi fűszerrel, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Lefedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Ezután kiszedjük, levesszük róla a fóliát, átrakjuk egy sütőrácsra, és ropogósra sütjük.

A szószhoz a tojássárgáját összekeverjük a mustárral, sóval, borssal, fél citrom levével, és folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáöntjük az olajat. Belekeverjük a vizet, majd a maradék citromlevet, ecetet, cukrot, és belenyomjuk a fokhagymát.

A kukoricát héjastól berakjuk a mikróba 8 percre, a legnagyobb fokozaton. Ha megfőtt, leszedjük a héját, megkenjük a vajjal. Egy deszkára reszeljük a parmezánt, megszórjuk a paprikával, sóval, borssal, és beleforgatjuk a kukoricát.

A csirkeszárnyakat a kukoricával és a mártással tálaljuk.

Ha tetszett a Sütőben sült csirkeszárnyak Alabama-szósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept