Húsételek

Tárkonyoscsirkecombraguszarvacskával

Tárkonyos csirkecombragu szarvacskával

Hozzávalók
800 g
csirkefelsőcomb-filé
5 - 6 ek
olaj
só, bors
4 fej
hagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
200 ml
fehérbor
500 ml
csirkealaplé
2 ek
magos mustár
100 g
sárgarépa
100 g
karalábé
50 g
fehérrépa
200 g
burgonya
100 g
zöldborsó
200 g
barna csiperke
1 csokor
tárkony
0.5 db
citrom
500 g
szarvacska tészta
500 ml
tejszín

Elkészítés

A csirkecombot felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd füstölgő serpenyőben aranybarnára pirítjuk az olajon, és kiszedjük. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, az alaplevet és a mustárt, visszatesszük a csirkét, és felforraljuk. Most jön a kb. 1 x 1 cm-es darabokra vágott sárgarépa, karalábé és fehérrépa, majd amikor háromnegyedig megfőtt, jöhet a burgonya, a zöldborsó és a gomba. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig forraljuk közepes lángon, amíg a mártásunk be nem sűrűsödött, majd megszórjuk az aprított tárkonnyal és ízlés szerint citromlevet facsarunk rá. A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és ezzel fogyasztjuk a ragut.

Tárkonyos csirkecombragu

www.streetkitchen.hu

Ehhez az ételhez a tárkonyos csirkeleves adta az ihletet, gondoltam, csinálok egy egyszerű ragut, amit tulajdonképpen mindenki imád, legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné. Nyilván változtassátok meg a köretet, ha szeretnétek, más alakú tésztára vagy esetleg burgonyára.

Hozzávalók

4 főre
800 g
csirkefelsőcomb-filé
5 - 6 ek
olaj
só, bors
4 fej
hagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
200 ml
fehérbor
500 ml
csirkealaplé
2 ek
magos mustár
100 g
sárgarépa
100 g
karalábé
50 g
fehérrépa
200 g
burgonya
100 g
zöldborsó
200 g
barna csiperke
1 csokor
tárkony
0.5 db
citrom
500 g
szarvacska tészta
500 ml
tejszín

A csirkecombot felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd füstölgő serpenyőben aranybarnára pirítjuk az olajon, és kiszedjük. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, az alaplevet és a mustárt, visszatesszük a csirkét, és felforraljuk. Most jön a kb. 1 x 1 cm-es darabokra vágott sárgarépa, karalábé és fehérrépa, majd amikor háromnegyedig megfőtt, jöhet a burgonya, a zöldborsó és a gomba. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig forraljuk közepes lángon, amíg a mártásunk be nem sűrűsödött, majd megszórjuk az aprított tárkonnyal és ízlés szerint citromlevet facsarunk rá. A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és ezzel fogyasztjuk a ragut.

Tárkonyos csirkecombragu

Ha tetszett a Tárkonyos csirkecombragu szarvacskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept