Gyors sütik

Epresmuffin

Epres muffin

Hozzávalók
250 ml
habtejszín
A muffinhoz
300 g
liszt
2 tk
sütőpor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
200 g
porcukor
80 g
olvasztott vaj
200 ml
tej
250 g
friss eper
Az epres tejszínhabhoz
150 g
eper
10 ml
víz
2 ek
cukor
2 ek
porcukor
A tálaláshoz
30 g
tejcsoki

Elkészítés

Az epres muffin elkészítéséhez a lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a sütőport és a vaníliás cukrot. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a porcukrot, és egy konyhai robotgéppel fehéredésig verjük 4-5 perc alatt. A tojásos masszához hozzákeverjük a vajat és a tejet, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük. 

Az epreket kisebb, kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és belekeverjük a masszába.

Egy 12-es muffin sütőformát kibélelünk kapszlikkal, és a forma ¾-éig megtöltjük a tésztával. 

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Míg sül a muffin, elkészítjük az epres tejszínhabot. Egy gyorsforralóba tesszük a kis darabokra vágott epret, a vizet, és a cukorral péppé főzzük kb. 4 perc alatt. Egy botmixer segítségével pürésítjük, és egy kis lyukú szűrőn átszűrjük. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, majd beleforgatjuk az epervelőt.

Kivesszük a muffinokat a sütőből, hagyjuk kb. 10 percig hűlni és kigőzölögni, majd egy habzsákba töltjük a tejszínhabot, és a sütik tetejére nyomjuk. Végül egy hámozó segítségével a tejcsokiból forgácsokat készítünk, és a tejszínhabra szórjuk. 

Epres muffin
Epres muffin
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc
  • Hűtés: 10 perc
  • Összesen: 50-55 perc 

www.streetkitchen.hu

A muffin jó, a muffin pikk-pakk megvan, a muffint gyerekjáték elkészíteni, a muffin örök klasszikus és megunhatatlan. Főleg egy kis eperrel és epres tejszínhabbal felturbózva.

Hozzávalók

12 darabhoz
250 ml
habtejszín
A muffinhoz
300 g
liszt
2 tk
sütőpor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
200 g
porcukor
80 g
olvasztott vaj
200 ml
tej
250 g
friss eper
Az epres tejszínhabhoz
150 g
eper
10 ml
víz
2 ek
cukor
2 ek
porcukor
A tálaláshoz
30 g
tejcsoki

Az epres muffin elkészítéséhez a lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a sütőport és a vaníliás cukrot. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a porcukrot, és egy konyhai robotgéppel fehéredésig verjük 4-5 perc alatt. A tojásos masszához hozzákeverjük a vajat és a tejet, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük. 

Az epreket kisebb, kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és belekeverjük a masszába.

Egy 12-es muffin sütőformát kibélelünk kapszlikkal, és a forma ¾-éig megtöltjük a tésztával. 

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Míg sül a muffin, elkészítjük az epres tejszínhabot. Egy gyorsforralóba tesszük a kis darabokra vágott epret, a vizet, és a cukorral péppé főzzük kb. 4 perc alatt. Egy botmixer segítségével pürésítjük, és egy kis lyukú szűrőn átszűrjük. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, majd beleforgatjuk az epervelőt.

Kivesszük a muffinokat a sütőből, hagyjuk kb. 10 percig hűlni és kigőzölögni, majd egy habzsákba töltjük a tejszínhabot, és a sütik tetejére nyomjuk. Végül egy hámozó segítségével a tejcsokiból forgácsokat készítünk, és a tejszínhabra szórjuk. 

Epres muffin
Epres muffin
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc
  • Hűtés: 10 perc
  • Összesen: 50-55 perc 

Ha tetszett az Epres muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept