Az epres muffin elkészítéséhez a lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a sütőport és a vaníliás cukrot. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a porcukrot, és egy konyhai robotgéppel fehéredésig verjük 4-5 perc alatt. A tojásos masszához hozzákeverjük a vajat és a tejet, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük.
Az epreket kisebb, kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és belekeverjük a masszába.
Egy 12-es muffin sütőformát kibélelünk kapszlikkal, és a forma ¾-éig megtöltjük a tésztával.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Míg sül a muffin, elkészítjük az epres tejszínhabot. Egy gyorsforralóba tesszük a kis darabokra vágott epret, a vizet, és a cukorral péppé főzzük kb. 4 perc alatt. Egy botmixer segítségével pürésítjük, és egy kis lyukú szűrőn átszűrjük. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, majd beleforgatjuk az epervelőt.
Kivesszük a muffinokat a sütőből, hagyjuk kb. 10 percig hűlni és kigőzölögni, majd egy habzsákba töltjük a tejszínhabot, és a sütik tetejére nyomjuk. Végül egy hámozó segítségével a tejcsokiból forgácsokat készítünk, és a tejszínhabra szórjuk.

- Előkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 20-25 perc
- Hűtés: 10 perc
- Összesen: 50-55 perc