A gyorséttermi almás pite első lépéseként az almát 0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd egy gyorsforralóba tesszük a vízzel, a cukorral és a fűszerekkel együtt. 7-8 perc alatt egy gyors „lekvárt” főzünk belőle, majd kiszedünk a levéből annyit, amennyit csak tudunk. Ezt simára keverjük a keményítővel, majd visszaöntjük az almára és 2 perc alatt összerottyantjuk. Hűtőbe tesszük hűlni minimum 30 percre.
Az egyik leveles tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő téglalapra osztjuk, és mindegyik tésztadarabra pakolunk az almás raguból 1-2 evőkanállal. A tölteléket úgy oszlassuk el, hogy a tészták szélén maradjon hely lezárni a pitéket.
A másik leveles tésztát is 10 darabra osztjuk. Az almás raguval megpakolt tésztalapokat körbekenjük felvert tojással, majd lefedjük őket a másik leveles tésztával, és villával körben lenyomogatjuk, így lezárva őket.
Bő olajat melegítünk egy lábasban max. 150 fokosra, ezen a hőmérsékleten fognak átsülni. Kettesével kisütjük a megtöltött pitéket, majd egyből sütés után megforgatjuk őket a fahéj és cukor keverékében.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 30 perc