A villámgyors császármorzsa recept első lépéseként a tojásokat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a sót, a tejet, több részletben beleforgatjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
Egy serpenyőben felmelegítjük a zsírt közepesen magas hőfokon és beleöntjük a masszát. Hagyjuk kb. fél percet sülni, majd két fakanál segítségével elkezdjük széttépkedni a tésztát.
Eleinte lehet olyan érzésünk, hogy ez nem sikerült, de idővel szép lassan elkezd „száradni” és morzsalékossá válni a massza. A lényeg, hogy türelmesen, kb. 5 percig szaggassuk a masszát.
Amikor már pergős a császármorzsa, akkor erős hőfokon 1-2 perc alatt jól lepirítjuk. Miután elkészült, porcukorral, befőttel és/vagy lekvárral tálaljuk.
Villámgyorscsászármorzsa

Szerintem nincs ember, aki ne szeretné a császármorzsát. Egy igazi retró, de a mai napig klasszikusnak számító desszert, amit rengeteg verzióban el lehet készíteni. Ez most az egyszerű és gyorsan elkészíthető változat.
A villámgyors császármorzsa igazi mentőöv, amikor hirtelen rád tör az édesség utáni vágy, vagy amikor a „mit főzzek, ami 20 percen belül kész?” kérdésre kell választ adni. Ha egy olyan receptre vágysz, amihez szinte biztosan van minden otthon, jó helyen jársz.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A villámgyors császármorzsa recept első lépéseként a tojásokat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a sót, a tejet, több részletben beleforgatjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
Egy serpenyőben felmelegítjük a zsírt közepesen magas hőfokon és beleöntjük a masszát. Hagyjuk kb. fél percet sülni, majd két fakanál segítségével elkezdjük széttépkedni a tésztát.
Eleinte lehet olyan érzésünk, hogy ez nem sikerült, de idővel szép lassan elkezd „száradni” és morzsalékossá válni a massza. A lényeg, hogy türelmesen, kb. 5 percig szaggassuk a masszát.
Amikor már pergős a császármorzsa, akkor erős hőfokon 1-2 perc alatt jól lepirítjuk. Miután elkészült, porcukorral, befőttel és/vagy lekvárral tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Az osztrák-magyar eredetű desszert állítólag Ferenc József egyik kedvence volt — és nem csoda, hiszen kívül karamellizált, belül puha, és az illata is ellenállhatatlan. Szórd meg porcukorral, adj mellé baracklekvárt, és már kész is az az édesség, ami minden napot jobbá tesz: még a legrohanósabb hétfőt is.
Még több egyszerű desszert:
Ha tetszett a villámgyors császármorzsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



