Instant

Villámgyorscsászármorzsa

Villámgyors császármorzsa

Hozzávalók
3 db
tojás
90 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 db
citrom reszelt héja
1 csipet
350 ml
tej
420 g
finomliszt
1 ek
sertészsír
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
4 db
felezett barackbefőtt
400 g
baracklekvár

Elkészítés
  1. A villámgyors császármorzsa recept első lépéseként a tojásokat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a sót, a tejet, több részletben beleforgatjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.

  2. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsírt közepesen magas hőfokon és beleöntjük a masszát. Hagyjuk kb. fél percet sülni, majd két fakanál segítségével elkezdjük széttépkedni a tésztát.

  3. Eleinte lehet olyan érzésünk, hogy ez nem sikerült, de idővel szép lassan elkezd „száradni” és morzsalékossá válni a massza. A lényeg, hogy türelmesen, kb. 5 percig szaggassuk a masszát.

  4. Amikor már pergős a császármorzsa, akkor erős hőfokon 1-2 perc alatt jól lepirítjuk. Miután elkészült, porcukorral, befőttel és/vagy lekvárral tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A Menzás kaják támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Szerintem nincs ember, aki ne szeretné a császármorzsát. Egy igazi retró, de a mai napig klasszikusnak számító desszert, amit rengeteg verzióban el lehet készíteni. Ez most az egyszerű és gyorsan elkészíthető változat.

A villámgyors császármorzsa igazi mentőöv, amikor hirtelen rád tör az édesség utáni vágy, vagy amikor a „mit főzzek, ami 20 percen belül kész?” kérdésre kell választ adni. Ha egy olyan receptre vágysz, amihez szinte biztosan van minden otthon, jó helyen jársz.

Hozzávalók

4 főre
3 db
tojás
90 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 db
citrom reszelt héja
1 csipet
350 ml
tej
420 g
finomliszt
1 ek
sertészsír
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
4 db
felezett barackbefőtt
400 g
baracklekvár

Elkészítés

  1. A villámgyors császármorzsa recept első lépéseként a tojásokat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a sót, a tejet, több részletben beleforgatjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.

  2. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsírt közepesen magas hőfokon és beleöntjük a masszát. Hagyjuk kb. fél percet sülni, majd két fakanál segítségével elkezdjük széttépkedni a tésztát.

  3. Eleinte lehet olyan érzésünk, hogy ez nem sikerült, de idővel szép lassan elkezd „száradni” és morzsalékossá válni a massza. A lényeg, hogy türelmesen, kb. 5 percig szaggassuk a masszát.

  4. Amikor már pergős a császármorzsa, akkor erős hőfokon 1-2 perc alatt jól lepirítjuk. Miután elkészült, porcukorral, befőttel és/vagy lekvárral tálaljuk.

Villámgyors császármorzsa baracklekvárral
Villámgyors császármorzsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Az osztrák-magyar eredetű desszert állítólag Ferenc József egyik kedvence volt — és nem csoda, hiszen kívül karamellizált, belül puha, és az illata is ellenállhatatlan. Szórd meg porcukorral, adj mellé baracklekvárt, és már kész is az az édesség, ami minden napot jobbá tesz: még a legrohanósabb hétfőt is.

Még több egyszerű desszert:

Túrós kókuszgolyó

Mikrós blondie

Mini almás pite nyalókák bolti tésztából

Ha tetszett a villámgyors császármorzsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése