Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 1 db alma (250 g/db)
- ½ db citrom
- 1 ek kristálycukor + a szóráshoz
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csomag bolti linzertészta (300 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
- 6 db bambuszpálcika
Mini almás pite nyalókák bolti tésztából
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 1 db alma (250 g/db)
- ½ db citrom
- 1 ek kristálycukor + a szóráshoz
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csomag bolti linzertészta (300 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
- 6 db bambuszpálcika
A mini almás pite nyalókák első lépéseként az almát félbevágjuk, eltávolítjuk a magházat, 2-3 mm-es szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. Ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét is, majd megszórjuk a fahéjjal, a cukorral és óvatosan összekeverjük.
A linzertésztát kitérítjük, majd 12 egyenlő kört szúrunk ki belőle. 6 db tésztalapra eloszlatjuk az almaszeleteket. A maradék 6 lapot egy kisebb kiszúróval mintázzuk, ami segít abban is, hogy a felesleges gőz távozzon, majd befedjük vele az almás korongokat, és a széleit egy villával lenyomkodjuk. Lekenjük a felvert tojással és megszórjuk egy kevés cukorral is. Ha szeretnénk, a kisebb kiszúróval szaggatott tésztadarabot is feltehetjük díszítésként a tészta tetejére.
Zsírpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mini pitéket, és 200 fokra melegített sütőbe dobjuk 15-20 percre. Ha megsült, még melegen szúrunk bele egy pálcikát.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 15-20 perc
Ha tetszett a mini almás pite nyalókák recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!