Három szuper whiskys koktéllal jelentkezünk, amiket nem csak szilveszterkor érdemes kipróbálni.
Zsolti kedvenc whiskys koktélja
Zsolti az esküvőjén találkozott először ezzel a koktéllal, amit, ha koktélozásra adja a fejét, azóta is előszeretettel fogyaszt.

A szódát felforraljuk, és 1-2 perc alatt kiáztatjuk benne a teafüvet. A mézvízhez összekeverjük a mézet a szódával. Egy shakert megtöltünk jéggel, majd hozzáadjuk a whiskyt, a citromlevet, a teát, valamint a mézvizet, és az egészet összerázzuk. Zúzott jéggel teli pohárba töltjük az italt, és citromkarikával díszítjük.
- Elkészítési idő: 5 perc
New York Sour
Nóri whiskys koktélja el fogja nyerni azoknak a tetszését, akik szeretik a fanyar ízeket.

A citromlevet, a cukorszirupot, a whiskyt, a tojásfehérjét és a zúzott jeget egy shakerbe rakjuk, és alaposan összerázzuk, majd egy 2-3 db jégkockával teli, behűtött old fashioned pohárba öntjük. A vörösbort egy kanál segítségével óvatosan az ital tetejére csorgatjuk, és citromhéjszelettel díszítjük.
- Elkészítési idő: 5 perc
Whisky Smash
Ákos nem egy nagy piás, de ezt a koktélt nagyon kedveli. Frissítő, édeskés-savanykás, a menta meg egyszerűen zseniális hozzá. Azoknak is van egy jó híre, akik lágyítani akarnak rajta egy kicsit: öntsék fel egy kevés szódával, és garantáltan nekik is elnyeri a tetszésüket!

A mentát és a cikkekre vágott citromot egy shakerbe tesszük, majd jól összetörjük egy muddlerrel, kipréseljük a citromból a levet. Ráöntjük a whiskyt és a juharszirupot, beleteszünk egy marék jégkockát, lezárjuk a shaker tetejét a kupakkal, és 1-2 perc alatt alaposan összerázzuk.
A hűtött poharat telerakjuk tört jéggel, szűrőn keresztül ráöntjük a koktélt, egy szelet citromhéjjal és egy fél csokor mentával díszítjük.
- Elkészítési idő: 5 perc