Italok

Levendulás-amarettóstojáslikőr

Levendulás-amarettós tojáslikőr

Hozzávalók
500 ml
habtejszín
100 ml
tej
400 ml
amaretto
2 ek
levendula
0.25 db
tonkabab
1 rúd
vanília
9 db
tojássárgája
130 g
porcukor

Elkészítés

A habtejszínt, a tejet, az amarettót, a levendulát, a lereszelt tonkababot és a vaníliarudat összemelegítjük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd a tejes mixünket fokozatos keverés mellett rászűrjük. Vízgőz felett, egy maghőmérő segítségével folyamatosan kevergetve 85 fokig melegítjük. Hűtve fogyasztjuk.

Levendulás-amarettós tojáslikőr

www.streetkitchen.hu

Imádom a levendulát, de vigyázni kell vele, mert ha túltoljátok, könnyen szappanra hasonlító ízt érhettek el. Viszont ha megfelelően használjátok, egy nagyon különleges élményben lesz részetek.

Hozzávalók

1 literhez
500 ml
habtejszín
100 ml
tej
400 ml
amaretto
2 ek
levendula
0.25 db
tonkabab
1 rúd
vanília
9 db
tojássárgája
130 g
porcukor

A habtejszínt, a tejet, az amarettót, a levendulát, a lereszelt tonkababot és a vaníliarudat összemelegítjük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd a tejes mixünket fokozatos keverés mellett rászűrjük. Vízgőz felett, egy maghőmérő segítségével folyamatosan kevergetve 85 fokig melegítjük. Hűtve fogyasztjuk.

Levendulás-amarettós tojáslikőr

Ha tetszett a Levendulás-amarettós tojáslikőr receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept