Street food

Alegklasszabbmexikóitortilla:paquito

A legklasszabb mexikói tortilla: paquito

Hozzávalók
A csirkéhez
500 g
csirkemell
só, bors
1 ek
őrölt római kömény
0.5 ek
füstölt paprika
0.5 ek
vöröshagymapor
1 mk
cayenne-bors
2 ek
olaj
A salihoz
1 fej
lila hagyma (kisebb)
0.5 db
kígyóuborka
1 db
paradicsom
0.5 db
kápia paprika
Az összeállításhoz
300 g
vörös cheddar
2 ek
jalapeño paprika (nem savanyított)
4 db
teljes kiőrlésű tortillalap (nagy)
4 ek
tejföl

Elkészítés

A csirkemellet felkockázzuk és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. Egy kevés olajon az egészet, közepes hőfokon megsütjük. 

A sajtot lereszeljük, a felét félrerakjuk. A jalapeño paprikát apróra vágjuk. A tortillalap felét megkenjük a tejföllel, rárakjuk a csirkemellet, megszórjuk a jalapeño paprika negyedével, a sajt negyedével, ráhajtjuk a másik felét, mintha quesadillát csinálnánk, és egy serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát. Ezt a maradék alapanyagokkal megismételjük. Megszórjuk a félretett sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A sali hozzávalóit apróra vágjuk, és ha megsültek a tortillák, megszórjuk őket vele, és készen is vagyunk.

Paquito

www.streetkitchen.hu

A paquito tulajdonképpen egy sajttal egybesütött tortilla. Szinte bármit belepakolhattok, ez a mi kedvenc verziónk. Ami fontos, hogy a rengeteg sajt nem maradhat ki!

Hozzávalók

4 főre
A csirkéhez
500 g
csirkemell
só, bors
1 ek
őrölt római kömény
0.5 ek
füstölt paprika
0.5 ek
vöröshagymapor
1 mk
cayenne-bors
2 ek
olaj
A salihoz
1 fej
lila hagyma (kisebb)
0.5 db
kígyóuborka
1 db
paradicsom
0.5 db
kápia paprika
Az összeállításhoz
300 g
vörös cheddar
2 ek
jalapeño paprika (nem savanyított)
4 db
teljes kiőrlésű tortillalap (nagy)
4 ek
tejföl

A csirkemellet felkockázzuk és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. Egy kevés olajon az egészet, közepes hőfokon megsütjük. 

A sajtot lereszeljük, a felét félrerakjuk. A jalapeño paprikát apróra vágjuk. A tortillalap felét megkenjük a tejföllel, rárakjuk a csirkemellet, megszórjuk a jalapeño paprika negyedével, a sajt negyedével, ráhajtjuk a másik felét, mintha quesadillát csinálnánk, és egy serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát. Ezt a maradék alapanyagokkal megismételjük. Megszórjuk a félretett sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A sali hozzávalóit apróra vágjuk, és ha megsültek a tortillák, megszórjuk őket vele, és készen is vagyunk.

Paquito

Ha tetszett a legklasszabb mexikói tortilla: paquito receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept