Street food

Jani-félefullextráscsirkecsíkok

Jani-féle fullextrás csirkecsíkok

Hozzávalók
A csirkecsíkokhoz
500 g
csirkemellfilé
150 g
rizsliszt
4 db
tojás
200 g
panko morzsa
só, bors
olaj a sütéshez
A sült krumplihoz
600 g
sütni való burgonya
(hámozott)
olaj a sütéshez
A whiskey-s bbq szószhoz
2 ek
paradicsompüré
200 g
ketchup
100 ml
whiskey
50 g
almaecet
50 g
barna cukor
1 tk
fokhagymapor
1 ek
worcester szósz
1 ek
füstölt paprika
1 tk
chiliszósz
só, bors
A remuládhoz
100 g
tejföl
100 g
majonéz
20 g
mustár
50 g
savanyú uborka
2 szál
újhagyma
0.5 db
citrom leve
só, bors
1 ek
barna cukor
1 ek
fehér bors
1 ek
szárított petrezselyem
1 ek
szárított snidling
1 ek
szárított tárkony

Elkészítés

A krumplit hasábokra szeljük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük száradni, míg elkészítjük a szószokat. 

A bbq szószhoz lepirítjuk a paradicsompürét, ráöntjük a ketchupot és a whiskey-t, majd elpároljuk az alkoholt belőle. Hozzáadjuk a többi összetevőt, majd lassú tűzön sűrűre forraljuk.

A remulád összetevőit egy aprítóban leturmixoljuk, de nem túl hígra.

A csirkét felcsíkozzuk, majd sorrendben rizslisztbe, sózott-borsozott felvert tojásba, és panko morzsába panírozzuk, 160-170 fokos olajban aranybarnára sütjük, és leitatjuk róla az olajat.

A krumplit forró olajban ropogósra sütjük, majd leitatjuk róla az olajat, és sózzuk.

Egy nagy tálba szedünk a sült krumpliból, erre pakoljuk a csirkecsíkokat, majd meglocsoljuk a kétféle mártással, és már ehetjük is.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ezúttal egy amcsi desszert, a sundae ihletett meg, ami egy nagy adag fagyi, rajta mindenféle szórás és öntet. Nos, az alapot most lecseréltem sült krumplira, a feltétet csirkecsíkok helyettesítik, kétféle szósz pedig megkoronázza az egészet!

Hozzávalók

1 nagyobb tálhoz
A csirkecsíkokhoz
500 g
csirkemellfilé
150 g
rizsliszt
4 db
tojás
200 g
panko morzsa
só, bors
olaj a sütéshez
A sült krumplihoz
600 g
sütni való burgonya
(hámozott)
olaj a sütéshez
A whiskey-s bbq szószhoz
2 ek
paradicsompüré
200 g
ketchup
100 ml
whiskey
50 g
almaecet
50 g
barna cukor
1 tk
fokhagymapor
1 ek
worcester szósz
1 ek
füstölt paprika
1 tk
chiliszósz
só, bors
A remuládhoz
100 g
tejföl
100 g
majonéz
20 g
mustár
50 g
savanyú uborka
2 szál
újhagyma
0.5 db
citrom leve
só, bors
1 ek
barna cukor
1 ek
fehér bors
1 ek
szárított petrezselyem
1 ek
szárított snidling
1 ek
szárított tárkony

A krumplit hasábokra szeljük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük száradni, míg elkészítjük a szószokat. 

A bbq szószhoz lepirítjuk a paradicsompürét, ráöntjük a ketchupot és a whiskey-t, majd elpároljuk az alkoholt belőle. Hozzáadjuk a többi összetevőt, majd lassú tűzön sűrűre forraljuk.

A remulád összetevőit egy aprítóban leturmixoljuk, de nem túl hígra.

A csirkét felcsíkozzuk, majd sorrendben rizslisztbe, sózott-borsozott felvert tojásba, és panko morzsába panírozzuk, 160-170 fokos olajban aranybarnára sütjük, és leitatjuk róla az olajat.

A krumplit forró olajban ropogósra sütjük, majd leitatjuk róla az olajat, és sózzuk.

Egy nagy tálba szedünk a sült krumpliból, erre pakoljuk a csirkecsíkokat, majd meglocsoljuk a kétféle mártással, és már ehetjük is.

Ha tetszett a Jani-féle fullextrás csirkecsíkok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept