A tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, hagyjuk állni 10 percet egy szűrőben, majd kifacsarjuk, összekeverjük a görög joghurttal, a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, és félretesszük.
A roládhoz az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd egyenlően elosztva 4 roládot formázunk belőle. Forró serpenyőben, nagy hőfokon kérgesítjük az olajon, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 5-15 percre (attól függően, mennyire szeretnénk átsütni).
A hagymát 2-3 mm vastagra karikázzuk, szétszedjük, összekeverjük a kétfajta lisztet, majd beleforgatjuk a hagymákat, és bő, forró olajban addig sütjük, amíg ropogós, aranybarna nem lesz. A kiflibe teszünk a tzatzikiből, rakunk rá egy roládot, majd megszórjuk a hagymával.
