Street food

Virslistacosalsávalésborsóguacamoléval

Virslis taco salsával és borsóguacamoléval

Hozzávalók
A salsához
A 8 db mini tortillához
250 g
finomliszt
160 g
víz
5 g
0.5 tk
sütőpor
2 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
300 g
koktélparadicsom
1 tk
0.5 tk
bors
1 ek
olívaolaj
0.25 csokor
koriander
1 tk
oregánó
0.5 db
lime leve
A guacamoléhoz
200 g
fagyasztott zöldborsó
2 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
só, bors
0.5 db
lime leve
2 ek
olívaolaj
0.25 csokor
koriander
A virslis raguhoz
1 tk
őrölt chili
0.5 tk
őrölt kömény
1 tk
füstölt fűszerpaprika
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
oregánó
2 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csomag
roppanós frankfurti virsli
(300 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
8 ek
tejföl
0.5 csokor
koriander
1 db
lime leve
2 ek
olívaolaj
200 g
fürtös koktélparadicsom

Elkészítés

A virslis taco elkészítését a házi tortillával kezdjük. Ehhez a tortilla hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, lefóliázzuk és pihenni hagyjuk kb. 20 percet. 

Salsa:

Közben elkészítjük a salsát, amihez a vörös- és lila hagymát cikkre vágjuk, a többi zöldséget pedig egészben hagyva egy tűzforró serpenyőben rendesen odapirítunk nekik egy kevés olívaolajon. A jalapenónak levágjuk a szárát, és a megpirult zöldségekkel együtt áttesszük egy késes aprítóba. Mehet hozzá só, bors, az olívaolaj, a koriander, az oregánó és a fél lime leve, majd összeturmixoljuk, de csak úgy, hogy azért maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok. A kész salsát tálalásig a hűtőbe tesszük.

Borsóguacamole:

A borsóguacamoléhoz forró vízzel életre keltjük a fagyasztott borsót, azaz 1 percig forrázuk, majd leszűrjük és egy késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a lila hagymát, sót, borst, a lime levét, az olívaolajat, a koriandert, és miután krémesre zúztuk, mehet a salsa mellé a hűtőbe.

Tortilla és virslis töltelék:

A tortillatésztánkat 8 db kb. 50 g-os golyóvá formázzuk, majd letakarva addig hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a taco töltelékét. Ehhez összedobjuk a tacofűszerünket: egy tálba mehet a chili, a kömény, a fűszerpaprika, só, bors, a fokhagymapor és az oregánó, és alaposan elkeverjük. Az olívaolajon megpirítjuk a kb. 1 cm-es kockára vágott vörös- és lila hagymát a 0,5 cm vastag karikákra vágott virslivel együtt. Ha már van pörzsanyag, rászórjuk a fűszerkeverékünket, összesütjük kicsit vele és félrehúzzuk.

A tésztagolyókat nyújtófával 1-2 mm vastag körökké formázzuk, majd közepesen magas hőmérsékleten mindkét oldalukat megsütjük egy száraz serpenyőben.

A virslis taco összeállítása:

Jöhet is a taco összeállítása: a házi tortillát megkenjük a salsával, majd mehet bele a hagymás virsli, a borsóguacamole, díszítésnek egy kevés tejföl és koriander, és egy szép lime kifacsart leve. Kiegészítésként forró serpenyőben, olívaolajon pirított fürtös paradicsomot adunk még mellé.  

virslis-taco-salsaval-2
Virslis taco salsával és borsóguacamoléval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Higgyetek nekem, a virsli nemcsak mikrózva, ketchup-mustár kombóval tuti, hanem fűszeresen, egy tacóba töltve is. Főleg akkor, ha van hozzá pikáns salsa és borsóguacamole is. Irány a konyha, kezdjetek is bele! :)

Hozzávalók

4 főre
A salsához
A 8 db mini tortillához
250 g
finomliszt
160 g
víz
5 g
0.5 tk
sütőpor
2 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
300 g
koktélparadicsom
1 tk
0.5 tk
bors
1 ek
olívaolaj
0.25 csokor
koriander
1 tk
oregánó
0.5 db
lime leve
A guacamoléhoz
200 g
fagyasztott zöldborsó
2 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
só, bors
0.5 db
lime leve
2 ek
olívaolaj
0.25 csokor
koriander
A virslis raguhoz
1 tk
őrölt chili
0.5 tk
őrölt kömény
1 tk
füstölt fűszerpaprika
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
oregánó
2 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csomag
roppanós frankfurti virsli
(300 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
8 ek
tejföl
0.5 csokor
koriander
1 db
lime leve
2 ek
olívaolaj
200 g
fürtös koktélparadicsom

A virslis taco elkészítését a házi tortillával kezdjük. Ehhez a tortilla hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, lefóliázzuk és pihenni hagyjuk kb. 20 percet. 

Salsa:

Közben elkészítjük a salsát, amihez a vörös- és lila hagymát cikkre vágjuk, a többi zöldséget pedig egészben hagyva egy tűzforró serpenyőben rendesen odapirítunk nekik egy kevés olívaolajon. A jalapenónak levágjuk a szárát, és a megpirult zöldségekkel együtt áttesszük egy késes aprítóba. Mehet hozzá só, bors, az olívaolaj, a koriander, az oregánó és a fél lime leve, majd összeturmixoljuk, de csak úgy, hogy azért maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok. A kész salsát tálalásig a hűtőbe tesszük.

Borsóguacamole:

A borsóguacamoléhoz forró vízzel életre keltjük a fagyasztott borsót, azaz 1 percig forrázuk, majd leszűrjük és egy késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a lila hagymát, sót, borst, a lime levét, az olívaolajat, a koriandert, és miután krémesre zúztuk, mehet a salsa mellé a hűtőbe.

Tortilla és virslis töltelék:

A tortillatésztánkat 8 db kb. 50 g-os golyóvá formázzuk, majd letakarva addig hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a taco töltelékét. Ehhez összedobjuk a tacofűszerünket: egy tálba mehet a chili, a kömény, a fűszerpaprika, só, bors, a fokhagymapor és az oregánó, és alaposan elkeverjük. Az olívaolajon megpirítjuk a kb. 1 cm-es kockára vágott vörös- és lila hagymát a 0,5 cm vastag karikákra vágott virslivel együtt. Ha már van pörzsanyag, rászórjuk a fűszerkeverékünket, összesütjük kicsit vele és félrehúzzuk.

A tésztagolyókat nyújtófával 1-2 mm vastag körökké formázzuk, majd közepesen magas hőmérsékleten mindkét oldalukat megsütjük egy száraz serpenyőben.

A virslis taco összeállítása:

Jöhet is a taco összeállítása: a házi tortillát megkenjük a salsával, majd mehet bele a hagymás virsli, a borsóguacamole, díszítésnek egy kevés tejföl és koriander, és egy szép lime kifacsart leve. Kiegészítésként forró serpenyőben, olívaolajon pirított fürtös paradicsomot adunk még mellé.  

virslis-taco-salsaval-2
Virslis taco salsával és borsóguacamoléval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a Virslis taco salsával és borsóguacamoléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept