Karácsonyi desszertek

Villantóslinzerfenyő

Villantós linzerfenyő

Hozzávalók
50 ml
tejszín
A tésztához
240 g
finomliszt
75 g
porcukor
1 csipet
140 g
hideg vaj
1 db
tojássárgája
1 tk
hideg víz
10 db
vaníliaízű töltelékkel töltött kakaós keksz
A krémhez
150 g
mascarpone
10 db
keksz tölteléke
2 tk
porcukor
1 tk
zöld ételfesték
A díszítéshez
színes dekorcukrok
7 db
vaníliaízű töltelékkel töltött kakaós keksz

Elkészítés

A villantós linzerfenyő az a desszert, ami garantáltan megédesíti az ünnepeket a család apraja-nagyjának!

Linzertészta alap:

A tésztához a lisztet, a porcukrot, a sót, a felkockázott vajat és a tojássárgáját egy dagasztógép üstjébe mérjük. 10 darab kekszet szétszedünk, a krémet kikaparjuk belőle és félretesszük. 7 darab összemorzsolt kekszet (azaz 14-et, mert a 7 keksz mindkét oldala kell :D) a lisztes keverékhez adunk. Három kekszet a díszítéshez fogunk használni, ezt is összemorzsoljuk, de felhasználásig félrerakjuk. Elkezdjük összedolgozni a tésztát, és ha szükséges, egy kis vizet is adunk hozzá, hogy összeálljon. Kiborítjuk egy deszkára, összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 15 percig pihentetjük a hűtőben.

Mascarponés krém:

Közben a krém összetevőit kihabosítjuk egy robotgéppel, és csillagcsöves habzsákba töltve a hűtőbe rakjuk felhasználásig.

A villantós linzerfenyő megformázása:

Egy sütőpapírra rajzolunk egy nagyobb méretű, háromszintes fenyőfa formát.

Egy másik sütőpapírra rakjuk a tésztát, a tetejére pedig ráhelyezzük a fenyőfa mintás sütőpapírt. A két sütőpapír között kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy mindenhol fedje a fenyőfát, majd késsel körbevágjuk. Leszedjük a leeső részeket, az alsó sütőpapírral együtt egy tepsire csúsztatjuk, és 180 fokos sütőben, 15 perc alatt készre sütjük.

A kész fenyőfát hűlni hagyjuk 25 percig, majd rányomjuk a zöld krémet, elkenjük, és a képen látható módon díszítjük! :)

villantós linzerfenyő a karácsonyi asztalra
Villantós linzerfenyő (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 
  • Sütési idő: 15 perc 
  • Pihentetés: 40 perc

Még több karácsonyi desszert, ami mosolyt csal az arcokra:

Hóember muffin

Cukorpálca keksz

Rudolf brownie

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez az extrán cuki karácsonyi desszert mindenki kedvence lesz! Na nemcsak azért, mert nagyon finom, de az elkészítése is igazán izgalmas, főleg, ha szerettek kreatívkodni.

Hozzávalók

6 főre
50 ml
tejszín
A tésztához
240 g
finomliszt
75 g
porcukor
1 csipet
140 g
hideg vaj
1 db
tojássárgája
1 tk
hideg víz
10 db
vaníliaízű töltelékkel töltött kakaós keksz
A krémhez
150 g
mascarpone
10 db
keksz tölteléke
2 tk
porcukor
1 tk
zöld ételfesték
A díszítéshez
színes dekorcukrok
7 db
vaníliaízű töltelékkel töltött kakaós keksz

A villantós linzerfenyő az a desszert, ami garantáltan megédesíti az ünnepeket a család apraja-nagyjának!

Linzertészta alap:

A tésztához a lisztet, a porcukrot, a sót, a felkockázott vajat és a tojássárgáját egy dagasztógép üstjébe mérjük. 10 darab kekszet szétszedünk, a krémet kikaparjuk belőle és félretesszük. 7 darab összemorzsolt kekszet (azaz 14-et, mert a 7 keksz mindkét oldala kell :D) a lisztes keverékhez adunk. Három kekszet a díszítéshez fogunk használni, ezt is összemorzsoljuk, de felhasználásig félrerakjuk. Elkezdjük összedolgozni a tésztát, és ha szükséges, egy kis vizet is adunk hozzá, hogy összeálljon. Kiborítjuk egy deszkára, összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 15 percig pihentetjük a hűtőben.

Mascarponés krém:

Közben a krém összetevőit kihabosítjuk egy robotgéppel, és csillagcsöves habzsákba töltve a hűtőbe rakjuk felhasználásig.

A villantós linzerfenyő megformázása:

Egy sütőpapírra rajzolunk egy nagyobb méretű, háromszintes fenyőfa formát.

Egy másik sütőpapírra rakjuk a tésztát, a tetejére pedig ráhelyezzük a fenyőfa mintás sütőpapírt. A két sütőpapír között kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy mindenhol fedje a fenyőfát, majd késsel körbevágjuk. Leszedjük a leeső részeket, az alsó sütőpapírral együtt egy tepsire csúsztatjuk, és 180 fokos sütőben, 15 perc alatt készre sütjük.

A kész fenyőfát hűlni hagyjuk 25 percig, majd rányomjuk a zöld krémet, elkenjük, és a képen látható módon díszítjük! :)

villantós linzerfenyő a karácsonyi asztalra
Villantós linzerfenyő (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 
  • Sütési idő: 15 perc 
  • Pihentetés: 40 perc

Még több karácsonyi desszert, ami mosolyt csal az arcokra:

Hóember muffin

Cukorpálca keksz

Rudolf brownie

Ha tetszett a Villantós linzerfenyő receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept