Szendvics

Deluxecsirkecombosszendvics-Amitőljólfogszlakni!

Deluxe csirkecombos szendvics - Amitől jól fogsz lakni!

Hozzávalók
kakukkfű
8 db
csirke felsőcomb
3 fej
vöröshagyma
4 - 6 gerezd
fokhagyma
100 ml
olaj
bors
8 db
császárzsemle
A babkrémhez
1 doboz
natúr vörösbab konzerv (kb. 250 g)
1 púpozott tk
füstölt paprika
1 tk
római kömény
1 tk
őrölt koriander
A lecsós részhez
2 fej
vöröshagyma
3 - 4 db
zöld paprika
3 - 4 db
paradicsom
1 púpozott tk
pirospaprika

Elkészítés
3 fej vöröshagymát és a fokhagyma felét rusztikus szeletekre vágjuk és egy sütőtál alján megágyazunk vele a csirkéknek. A húst sózzuk borsozzuk, csipet kakukkfűvel fűszerezzük és a hagymára helyezzük, kevés olajjal meglocsoljuk. Előmelegített 150 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. [caption id="attachment_12157972" align="aligncenter" width="1980"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]1 fej vöröshagymát kockára vágunk, és 2 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket: füstölt paprika, római kömény, koriander, só, bors és mehet rá a levével együtt mixelt, vagy tört bab, valamint a maradék fokhagyma. Addig pirítjuk, míg krémes, sűrű kenhető krémmé válik. Kb. 3 evőkanál olajban elkezdjük pirítani a szeletekre vágott vöröshagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és mehet rá a cikkekre vágott paradicsom, majd a lecsónak vágott zöld paprika. Összerottyantjuk, majd ha ez is elkészült, kezdődhet a tálalás. A combokból kivesszük a csontot, porcot, és a bőrével lefordítva alaposan megpirítjuk. A császárzsemlét megpirítjuk, alsó felét megkenjük a sült babpürével, mehet rá a csirkecomb, a csirke alatt megsült hagyma, és egy kanál lecsó, majd a tetejével lezárjuk.

www.streetkitchen.hu

A laktató szendvicsekből sosem elég, éppen ezért most hoztunk egy csirkecombos változatot, ami annyira jó, hogy napokig tudnánk még ebédre is ezt kajálni. Fejenként kettőt ajánlunk belőle, eggyel úgysem fogjátok beérni. Ennyi infó éppen elég róla, szóval lássatok is hozzá a recepthez és szendvicsezzetek egy jót!

Hozzávalók

8 szendvicshez
kakukkfű
8 db
csirke felsőcomb
3 fej
vöröshagyma
4 - 6 gerezd
fokhagyma
100 ml
olaj
bors
8 db
császárzsemle
A babkrémhez
1 doboz
natúr vörösbab konzerv (kb. 250 g)
1 púpozott tk
füstölt paprika
1 tk
római kömény
1 tk
őrölt koriander
A lecsós részhez
2 fej
vöröshagyma
3 - 4 db
zöld paprika
3 - 4 db
paradicsom
1 púpozott tk
pirospaprika
3 fej vöröshagymát és a fokhagyma felét rusztikus szeletekre vágjuk és egy sütőtál alján megágyazunk vele a csirkéknek. A húst sózzuk borsozzuk, csipet kakukkfűvel fűszerezzük és a hagymára helyezzük, kevés olajjal meglocsoljuk. Előmelegített 150 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. [caption id="attachment_12157972" align="aligncenter" width="1980"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]1 fej vöröshagymát kockára vágunk, és 2 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket: füstölt paprika, római kömény, koriander, só, bors és mehet rá a levével együtt mixelt, vagy tört bab, valamint a maradék fokhagyma. Addig pirítjuk, míg krémes, sűrű kenhető krémmé válik. Kb. 3 evőkanál olajban elkezdjük pirítani a szeletekre vágott vöröshagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és mehet rá a cikkekre vágott paradicsom, majd a lecsónak vágott zöld paprika. Összerottyantjuk, majd ha ez is elkészült, kezdődhet a tálalás. A combokból kivesszük a csontot, porcot, és a bőrével lefordítva alaposan megpirítjuk. A császárzsemlét megpirítjuk, alsó felét megkenjük a sült babpürével, mehet rá a csirkecomb, a csirke alatt megsült hagyma, és egy kanál lecsó, majd a tetejével lezárjuk.

Ha tetszett a Deluxe csirkecombos szendvics - Amitől jól fogsz lakni! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept