Receptek

Sörössajtlevesházicipóbantálalva

Sörös sajtleves házi cipóban tálalva

Hozzávalók
1.5 dl
tejszín
A cipóhoz
2 dkg
élesztő
3 dl
langyos víz
2 tk
méz
15 dkg
30 dkg
00-ás pizzaliszt
2 tk
1 ek
olaj
A leveshez
1 ek
olaj
1 szál
angolzeller
1 közepes
sárgarépa
1 közepes
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
5 dkg
póréhagyma
1 ek
keményítő
1 dl
világos sör
4.5 dl
víz
1 reszelésnyi
szerecsendió
1 levél
babérlevél
cayenne bors
1 tk
mustár
20 dkg
cheddar sajt
só, bors

Elkészítés

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe és belekeverünk egy kis mézet is, majd kb. 10 percig hagyjuk felfutni. Ha felfutott, akkor mehet a liszthez, a sóhoz és az olajhoz. Alaposan összedagasztjuk és letakarva 1 órát kelni hagyjuk, majd egy lisztezett munkalapon kissé átgyúrjuk, félbe vágjuk és 2 egyforma bucit formálunk belőle. Újabb 1 órát kelesztjük, majd 230 fokon kb. 20-25 perc alatt arany barnára sütjük őket. Ha kissé kihűlt, akkor levágjuk a tetejét, kikapjuk a belét és megtöltjük a levessel.

cipo.jpg

A leveshez egy forró lábasba öntjük az olajat, arra jöhet a felaprított hagyma, répa és angolzeller keverék. Hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát és a felszeletelt fokhagymát. Az egészet alaposan megpároljuk és lepirítjuk. Megszórjuk a keményítővel és felöntjük a tejszínnel, és a sörrel. Pár perc főzés után lezúzzuk botmixerrel és megfűszerezzük: babérlevéllel, szerecsendióval, borssal, cayenne borssal, sóval, és mustárral. Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a reszelt sajtot.  Beletöltjük a bucikba és a tetejére retekcsírát teszünk.

cipo1.jpg

www.streetkitchen.hu

Ugye mindenkinek megvan, a vendéglőből kikért leves, amit cipóban tálalt ki a szakács? Tudjuk, hogy titkon mindenki szereti hozzáenni a kis buci szélét, ahogy fogy a leves. Mi most megmutatjuk, hogyan lehet otthon elkészíteni a tökéletes leves cipót, de egy menő sörös-sajtos levest is adunk hozzá. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

2 főre
1.5 dl
tejszín
A cipóhoz
2 dkg
élesztő
3 dl
langyos víz
2 tk
méz
15 dkg
30 dkg
00-ás pizzaliszt
2 tk
1 ek
olaj
A leveshez
1 ek
olaj
1 szál
angolzeller
1 közepes
sárgarépa
1 közepes
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
5 dkg
póréhagyma
1 ek
keményítő
1 dl
világos sör
4.5 dl
víz
1 reszelésnyi
szerecsendió
1 levél
babérlevél
cayenne bors
1 tk
mustár
20 dkg
cheddar sajt
só, bors

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe és belekeverünk egy kis mézet is, majd kb. 10 percig hagyjuk felfutni. Ha felfutott, akkor mehet a liszthez, a sóhoz és az olajhoz. Alaposan összedagasztjuk és letakarva 1 órát kelni hagyjuk, majd egy lisztezett munkalapon kissé átgyúrjuk, félbe vágjuk és 2 egyforma bucit formálunk belőle. Újabb 1 órát kelesztjük, majd 230 fokon kb. 20-25 perc alatt arany barnára sütjük őket. Ha kissé kihűlt, akkor levágjuk a tetejét, kikapjuk a belét és megtöltjük a levessel.

cipo.jpg

A leveshez egy forró lábasba öntjük az olajat, arra jöhet a felaprított hagyma, répa és angolzeller keverék. Hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát és a felszeletelt fokhagymát. Az egészet alaposan megpároljuk és lepirítjuk. Megszórjuk a keményítővel és felöntjük a tejszínnel, és a sörrel. Pár perc főzés után lezúzzuk botmixerrel és megfűszerezzük: babérlevéllel, szerecsendióval, borssal, cayenne borssal, sóval, és mustárral. Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a reszelt sajtot.  Beletöltjük a bucikba és a tetejére retekcsírát teszünk.

cipo1.jpg

Ha tetszett a Sörös sajtleves házi cipóban tálalva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept