Levesek

Háziascsirkehúslevesegyszerűen

Házias csirkehúsleves egyszerűen

Hozzávalók
1 ek
kacsazsír
1 db
egész csontos csirkemell
4 db
csirkeszárny
2 db
sárgarépa
2 db
petrezselyemgyökér
1 szál
angolzeller
1 fej
vöröshagyma
1 fej
fokhagyma
0.5 db
édeskömény
1 db
kisebb zellergumó
1 ujjnyi
gyömbér
2 ág
kakukkfű
1 kis csokor
petrezselyem
2 db
zsályalevél (opcionális)
1 db
babérlevél
só, bors
1.5 l
víz
200 g
csigatészta

Elkészítés

Egy nagyobb lábasban felhevítjük a zsiradékot, a csirkealkatrészeket mindegyik felükön alaposan lepirítjuk, majd félretesszük őket. A zöldségeket nagyobb darabokra vágva a lábasba dobjuk egy félbevágott hagymával és egy fej fokhagymával együtt. Kiskanállal meghámozunk egy gyömbér darabot és ezt is a zöldségekhez adjuk. Felöntjük 1,5 l vízzel, visszatesszük a húsdarabokat, majd a fűszercsokrot készítünk a zöldfűszerekből és ezt is a levesbe dobjuk. Kb. 40 percig főzzük a levest, majd a hagymát, a fokhagymát és az édesköményt kidobjuk a levesből és már tálalhatunk is. A szálaira szedett húst és a forró, sós vízben kifőzött csigatésztát egy tálba szedjük és rá is merjük a levest. Jó ételvágyat!

csirkeleves.jpg

www.streetkitchen.hu

Már javában forgatjuk a karácsonyi videóinkat, és bizony amikor egész nap sütiket sütünk a stúdióban, akkor közben nem árt összedobni valami gyors ebédet magunknak. Most következik a hét slágere, a házias csirkehúsleves, ami persze nem veheti fel a versenyt a nagymamák órákon keresztül főzött brutál húsleveseivel, de meló alig van vele, 1 óra alatt elkészül és cserébe nagyon finom. Mi csigatésztával és egy kis csípőssel esszük, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

1
1 ek
kacsazsír
1 db
egész csontos csirkemell
4 db
csirkeszárny
2 db
sárgarépa
2 db
petrezselyemgyökér
1 szál
angolzeller
1 fej
vöröshagyma
1 fej
fokhagyma
0.5 db
édeskömény
1 db
kisebb zellergumó
1 ujjnyi
gyömbér
2 ág
kakukkfű
1 kis csokor
petrezselyem
2 db
zsályalevél (opcionális)
1 db
babérlevél
só, bors
1.5 l
víz
200 g
csigatészta

Egy nagyobb lábasban felhevítjük a zsiradékot, a csirkealkatrészeket mindegyik felükön alaposan lepirítjuk, majd félretesszük őket. A zöldségeket nagyobb darabokra vágva a lábasba dobjuk egy félbevágott hagymával és egy fej fokhagymával együtt. Kiskanállal meghámozunk egy gyömbér darabot és ezt is a zöldségekhez adjuk. Felöntjük 1,5 l vízzel, visszatesszük a húsdarabokat, majd a fűszercsokrot készítünk a zöldfűszerekből és ezt is a levesbe dobjuk. Kb. 40 percig főzzük a levest, majd a hagymát, a fokhagymát és az édesköményt kidobjuk a levesből és már tálalhatunk is. A szálaira szedett húst és a forró, sós vízben kifőzött csigatésztát egy tálba szedjük és rá is merjük a levest. Jó ételvágyat!

csirkeleves.jpg

Ha tetszett a Házias csirkehúsleves egyszerűen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept