Street Kitchen

Illatosázsiailevesfűszeressertéshúsgolyókkal

Illatos ázsiai leves fűszeres sertéshúsgolyókkal

Hozzávalók
A húsgolyóhoz
800 g
darált sertéshús
1 - 1.5 tk
1 tk
tört bors
1.5 tk
kínai ötfűszer-keverék
1
nagy hüvelyknyi gyömbér
0.5 tk
chilipehely
1 csokor
friss koriander
4 gerezd
fokhagyma
A leveshez
1
nagy hüvelyknyi gyömbér
1 db
piros chili
2 db
kardamom
2 db
csillagánizs
2 l
marha- vagy csirkealaplé
1 csomag
fagyaszott ázsiai zöldségmix
(325 g)
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
szójaszósz
400 g
rizstészta
só, bors
1 csokor
friss koriander
2 - 3 szál
újhagyma
2 - 3 ek
szezámolaj
A tálaláshoz

Elkészítés

A gyömbért, a chilit, a kardamomot és a csillagánizst szárazon szinte feketére pirítjuk, majd rátesszük a fagyasztott zöldséget és az alaplevet. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szójaszószt, felforraljuk, aztán gyöngyözve főzzük kb. 15 percig. 

A darálthúshoz hozzátesszük a fűszereket, reszelt gyömbért, az aprított koriandert és a reszelt fokhagymát, alaposan összedolgozzuk, majd golflabda méretű golyókat csinálunk belőle, és egy nagyon forró serpenyőben sötétbarnára pirítjuk (nem kell, hogy készre főjön, csak kérgesítjük), és beletesszük a levesbe, így főzzük gyöngyözve kb. 15-20 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A rizstésztát forró vízbe áztatjuk pár percre (típustól függ), majd szűrjük, tányérokba szedjük, teszünk rá a levesből, megszórjuk apróra vágott korianderrel, újhagymával, megcsorgatjuk szezámolajjal, és tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez a leves egy totális ízbomba, tele az ötödik ízzel, az umamival. Mindenféleképpen kötelező az ázsiai ízvilág kedvelőinek! Ha bírjátok a csípőset, nyugodtan turbózzátok fel még egy kis chilivel.

Hozzávalók

5 - 6 főre
A húsgolyóhoz
800 g
darált sertéshús
1 - 1.5 tk
1 tk
tört bors
1.5 tk
kínai ötfűszer-keverék
1
nagy hüvelyknyi gyömbér
0.5 tk
chilipehely
1 csokor
friss koriander
4 gerezd
fokhagyma
A leveshez
1
nagy hüvelyknyi gyömbér
1 db
piros chili
2 db
kardamom
2 db
csillagánizs
2 l
marha- vagy csirkealaplé
1 csomag
fagyaszott ázsiai zöldségmix
(325 g)
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
szójaszósz
400 g
rizstészta
só, bors
1 csokor
friss koriander
2 - 3 szál
újhagyma
2 - 3 ek
szezámolaj
A tálaláshoz

A gyömbért, a chilit, a kardamomot és a csillagánizst szárazon szinte feketére pirítjuk, majd rátesszük a fagyasztott zöldséget és az alaplevet. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szójaszószt, felforraljuk, aztán gyöngyözve főzzük kb. 15 percig. 

A darálthúshoz hozzátesszük a fűszereket, reszelt gyömbért, az aprított koriandert és a reszelt fokhagymát, alaposan összedolgozzuk, majd golflabda méretű golyókat csinálunk belőle, és egy nagyon forró serpenyőben sötétbarnára pirítjuk (nem kell, hogy készre főjön, csak kérgesítjük), és beletesszük a levesbe, így főzzük gyöngyözve kb. 15-20 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A rizstésztát forró vízbe áztatjuk pár percre (típustól függ), majd szűrjük, tányérokba szedjük, teszünk rá a levesből, megszórjuk apróra vágott korianderrel, újhagymával, megcsorgatjuk szezámolajjal, és tálaljuk.

Ha tetszett az Illatos ázsiai leves fűszeres sertéshúsgolyókkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept