Ragulevesek

Tántorgókakasraguleves

Tántorgó kakasraguleves

Hozzávalók
1 db
egész kakas
(kb. 1,5 kg)
3 szál
répa
2 szál
paszternák
1 db
zellergumó
1 db
karalábé
2 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
só, bors
200 ml
száraz fehérbor
3 db
babérlevél
1 ek
mustár
1 ek
keményítő
150 g
zöldborsó
1 csokor
petrezselyem
1 db
citrom
100 ml
tejszín

Elkészítés

A kakast feldaraboljuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és közepes lángon lassan felforraljuk, majd lehabozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és beletesszük a lébe. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Ezután a húst és a zöldségeket kivesszük, kisebb darabokra vágjuk. A levet felöntjük a borral, kiforraljuk, majd beletesszük a babérlevelet is.

A mustárt elkeverjük a tejszínnel és a keményítővel, majd hőkiegyenlítéssel a léhez adjuk, és pár percig forraljuk. A zöldborsót beleszórjuk a lébe, visszatesszük a zöldségeket és a húst, friss petrezselyemmel ízesítjük, ízlés szerint citrommal savanyítjuk még egy kicsit, és már tálalhatjuk is.

kakasraguleves
Tántorgó kakasraguleves

www.streetkitchen.hu

A tántorgó kakas nevű étel alapvetően egy mustáros, savanykás, sok borral főtt ragu, ami levesnek sem kevésbé kiváló, így természetesen el is készítettük.

Hozzávalók

6 - 8 főre
1 db
egész kakas
(kb. 1,5 kg)
3 szál
répa
2 szál
paszternák
1 db
zellergumó
1 db
karalábé
2 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
só, bors
200 ml
száraz fehérbor
3 db
babérlevél
1 ek
mustár
1 ek
keményítő
150 g
zöldborsó
1 csokor
petrezselyem
1 db
citrom
100 ml
tejszín

A kakast feldaraboljuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és közepes lángon lassan felforraljuk, majd lehabozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és beletesszük a lébe. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Ezután a húst és a zöldségeket kivesszük, kisebb darabokra vágjuk. A levet felöntjük a borral, kiforraljuk, majd beletesszük a babérlevelet is.

A mustárt elkeverjük a tejszínnel és a keményítővel, majd hőkiegyenlítéssel a léhez adjuk, és pár percig forraljuk. A zöldborsót beleszórjuk a lébe, visszatesszük a zöldségeket és a húst, friss petrezselyemmel ízesítjük, ízlés szerint citrommal savanyítjuk még egy kicsit, és már tálalhatjuk is.

kakasraguleves
Tántorgó kakasraguleves

Ha tetszett a Tántorgó kakasraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept