Zsírt melegítünk egy lábasban, és a finomra vágott vörös- és fokhagymát közepes hőfokon 5 percig dinszteljük rajta.
Hozzáadjuk zöldbabot, a cukrot, a fűszerpaprikát és alaposan elkeverjük. Felöntjük a vízzel, sózzuk és közepes hőfokon kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
A habaráshoz a tejfölben elkeverjük a lisztet, hőkiegyenlítünk (azaz merünk hozzá pár kanállal a zöldbab levéből és elkeverjük), majd besűrítjük vele a főzeléket, végül a frissen aprított petrezselyemmel és az ecettel beállítjuk a végleges ízeket.
A feltéthez az olajat 170 fokosra melegítjük, 2-3 perc alatt kisütjük benne a sajtos zöldségfalatkákat és ezzel tálaljuk a főzeléket.
Klasszikuszöldbabfőzelék
Milyen érdekes, hogy hogyan változik az ember. Régen kifejezetten nem kedveltem a zöldbabfőzeléket, mostanra viszont az egyik kedvenc főzelékem lett.
Ennek az ételnek az emléke visszaköszönhet a menzáról is, de higgyétek el, hogy ez a 30 perc alatt elkészülő verziót jobban meg tudjátok csinálni otthon, mutatjuk is, hogyan!
Hozzávalók
A habaráshoz
A feltéthez
Elkészítés
Zsírt melegítünk egy lábasban, és a finomra vágott vörös- és fokhagymát közepes hőfokon 5 percig dinszteljük rajta.
Hozzáadjuk zöldbabot, a cukrot, a fűszerpaprikát és alaposan elkeverjük. Felöntjük a vízzel, sózzuk és közepes hőfokon kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
A habaráshoz a tejfölben elkeverjük a lisztet, hőkiegyenlítünk (azaz merünk hozzá pár kanállal a zöldbab levéből és elkeverjük), majd besűrítjük vele a főzeléket, végül a frissen aprított petrezselyemmel és az ecettel beállítjuk a végleges ízeket.
A feltéthez az olajat 170 fokosra melegítjük, 2-3 perc alatt kisütjük benne a sajtos zöldségfalatkákat és ezzel tálaljuk a főzeléket.

Elkészítési idő: 30 perc
Egyszerűsége ellenére vagy éppen ezért: a klasszikus zöldbablefőzelék nagyszerű példa arra, hogy a hétköznapi alapanyagokból is lehet maradandó élményt alkotni.
A klasszikus zöldbabfőzelék után kedved támadt még több krémes és fullos főzelékhez? Rajtunk nem múlik, íme még három recept!
Ha tetszett a klasszikus zöldbabfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



