Hozzávalók
- 1 szál póréhagyma (100 g/szál)
- 50 g vaj
- só
- 1 fej karfiol (1 kg/fej)
- bors
- 2 pár frankfurti virsli
- 1 ek étolaj
- 1 ek étkezési keményítő
- 100 g tejföl
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 db citrom (elhagyható)
- 2 szál petrezselyem
Karfiolfőzelék sült virslivel
Hozzávalók
- 1 szál póréhagyma (100 g/szál)
- 50 g vaj
- só
- 1 fej karfiol (1 kg/fej)
- bors
- 2 pár frankfurti virsli
- 1 ek étolaj
- 1 ek étkezési keményítő
- 100 g tejföl
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 db citrom (elhagyható)
- 2 szál petrezselyem
Ennek a gyors karfiolfőzeléknek az elkészítéséhez először a a finomra vágott póréhagymát a vajon, egy csipet sóval lassan puhára dinszteljük. Eközben a karfiolt megtisztítjuk, és 3-4 cm-es rózsákra szedjük. Hozzáadjuk a hagymához, egy percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy majdnem ellepje. Közepes lángon 10-15 percig főzzük.
A virsliket az egyik oldalukon átlósan két irányban beirdaljuk, megkenjük egy kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10 perc alatt pirosra sütjük.
A félig megfőtt karfiolt (kívül puha, belül még roppanós) lehúzzuk a tűzről. Kivesszük az ⅓- át, és krémesre turmixoljuk. A sűrítéshez habverővel kikeverjük a keményítőt a tejföllel és a krémesített karfiollal, majd hozzáadjuk az alaphoz, és 5 percig forraljuk. Amint jó a főzelék állaga, utóízesítjük sóval, borssal, és a tűzhelyről levéve belekeverjük a finomra vágott friss petrezselymet.
Tálaláskor adhatunk hozzá egy gerezd citromot is, ha még frissebb ízekre vágyunk, végül petrezselyemmel díszítjük.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a karfiolfőzelék sült virslivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!