Így készül a tarhonyás zöldbableves:
A tarhonyás zöldbableves első lépéseként egy fazékban, közepesen magas hőfokon felmelegítjük a zsírt, és megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es karikákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és az 1 cm-es kockákra vágott zellert, majd további 5 percig pirítjuk.
Fűszerezzük paprikával, babérlevéllel, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel és ress állapotig főzzük a zöldségeket.
Közben a zöldbab végeit levágjuk és srégen felvágjuk őket 3 cm-es darabokra. Hozzáadjuk a leveshez, és készre főzzük benne a zöldségeket.
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, merünk hozzá a levesből 200 ml-t, elkeverjük és visszaöntjük a leveshez, majd 2 percig forraljuk még. A végén hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és petrezselymet, az ecetet, és további 1 percig forraljuk.
A levesbetéthez a tarhonyát egy kisebb edényben, az olajon, közepes hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, enyhén sózzuk és puhára főzzük benne a tarhonyát, amit a végén leszűrünk és a leveshez adunk.
Tányérokba szedjük, és kanalazhatjuk is a levest.

- Elkészítési idő: 1 óra