Levesek

Tarhonyászöldbableves

Tarhonyás zöldbableves

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/ fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 szál
petrezselyemgyökér
(100 g/szál)
100 g
zellergumó
1 tk
fűszerpaprika
2 db
babérlevél
só, bors
1.5 l
víz
300 g
friss zöldbab
200 g
tejföl
1 ek
finomliszt
0.5 csokor
kapor
0.5 csokor
petrezselyem
1 ek
10%-os ecet
50 g
dörzstarhonya
1 ek
étolaj

Elkészítés

Így készül a tarhonyás zöldbableves:

A tarhonyás zöldbableves első lépéseként egy fazékban, közepesen magas hőfokon felmelegítjük a zsírt, és megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es karikákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és az 1 cm-es kockákra vágott zellert, majd további 5 percig pirítjuk. 

Fűszerezzük paprikával, babérlevéllel, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel és ress állapotig főzzük a zöldségeket. 

Közben a zöldbab végeit levágjuk és srégen felvágjuk őket 3 cm-es darabokra. Hozzáadjuk a leveshez, és készre főzzük benne a zöldségeket. 

A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, merünk hozzá a levesből 200 ml-t, elkeverjük és visszaöntjük a leveshez, majd 2 percig forraljuk még. A végén hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és petrezselymet, az ecetet, és további 1 percig forraljuk. 

A levesbetéthez a tarhonyát egy kisebb edényben, az olajon, közepes hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, enyhén sózzuk és puhára főzzük benne a tarhonyát, amit a végén leszűrünk és a leveshez adunk.

Tányérokba szedjük, és kanalazhatjuk is a levest.

Tarhonyás zöldbableves recept sok zöldséggel
Tarhonyás zöldbableves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Emellett még más tartalmas leveseink is vannak:

Tejfölös húsgombócleves

Böllérleves

Krumplileves sült baconnel

www.streetkitchen.hu

Friss tavaszi zöldbableves, amit egy kis tarhonyával gazdagítottunk.

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/ fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 szál
petrezselyemgyökér
(100 g/szál)
100 g
zellergumó
1 tk
fűszerpaprika
2 db
babérlevél
só, bors
1.5 l
víz
300 g
friss zöldbab
200 g
tejföl
1 ek
finomliszt
0.5 csokor
kapor
0.5 csokor
petrezselyem
1 ek
10%-os ecet
50 g
dörzstarhonya
1 ek
étolaj

Így készül a tarhonyás zöldbableves:

A tarhonyás zöldbableves első lépéseként egy fazékban, közepesen magas hőfokon felmelegítjük a zsírt, és megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es karikákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és az 1 cm-es kockákra vágott zellert, majd további 5 percig pirítjuk. 

Fűszerezzük paprikával, babérlevéllel, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel és ress állapotig főzzük a zöldségeket. 

Közben a zöldbab végeit levágjuk és srégen felvágjuk őket 3 cm-es darabokra. Hozzáadjuk a leveshez, és készre főzzük benne a zöldségeket. 

A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, merünk hozzá a levesből 200 ml-t, elkeverjük és visszaöntjük a leveshez, majd 2 percig forraljuk még. A végén hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és petrezselymet, az ecetet, és további 1 percig forraljuk. 

A levesbetéthez a tarhonyát egy kisebb edényben, az olajon, közepes hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, enyhén sózzuk és puhára főzzük benne a tarhonyát, amit a végén leszűrünk és a leveshez adunk.

Tányérokba szedjük, és kanalazhatjuk is a levest.

Tarhonyás zöldbableves recept sok zöldséggel
Tarhonyás zöldbableves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Emellett még más tartalmas leveseink is vannak:

Tejfölös húsgombócleves

Böllérleves

Krumplileves sült baconnel

Ha tetszett a Tarhonyás zöldbableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept