Street Kitchen

Tavasziborsóleves

Tavaszi borsóleves

Hozzávalók
2 ek
olaj
2 szál
sárgarépa
2 szál
fehérrépa
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
paradicsompüré
1 tk
pirospaprika
1.2 l
víz vagy zöldségalaplé
só, bors
1 ek
keményítő
300 g
zsenge zöldborsó
pár csepp citromlé
1 csokor
petrezselyemzöld
50 ml
tejszín

Elkészítés

A tavaszi borsóleves elkészítéséhez az olajat egy lábasba öntjük, a sárgarépát és a fehérrépát kisebb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és rádobjuk a répákat, valamint a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pár perc alatt közepes lángon lepirítjuk őket. Rádobjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, és felöntjük a vízzel vagy alaplével.

Sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük vigyázva, hogy a zöldségek ne főjenek szét. A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, és a levesbe csorgatjuk folyamatos keverés mellett, beledobjuk a zöldborsót is, és még 5 percig főzzük a levest. Végül kevés citromlével ízesítjük, és apróra vágott petrezselymet szórunk bele.

tavaszi borsóleves
Tavaszi borsóleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

Ha tavasz, akkor zöldborsóleves. Kevés tejszínnel, sok zöldséggel mennyei fogás lesz egy üde tavaszi délutánon.

Hozzávalók

4 főre
2 ek
olaj
2 szál
sárgarépa
2 szál
fehérrépa
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
paradicsompüré
1 tk
pirospaprika
1.2 l
víz vagy zöldségalaplé
só, bors
1 ek
keményítő
300 g
zsenge zöldborsó
pár csepp citromlé
1 csokor
petrezselyemzöld
50 ml
tejszín

A tavaszi borsóleves elkészítéséhez az olajat egy lábasba öntjük, a sárgarépát és a fehérrépát kisebb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és rádobjuk a répákat, valamint a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pár perc alatt közepes lángon lepirítjuk őket. Rádobjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, és felöntjük a vízzel vagy alaplével.

Sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük vigyázva, hogy a zöldségek ne főjenek szét. A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, és a levesbe csorgatjuk folyamatos keverés mellett, beledobjuk a zöldborsót is, és még 5 percig főzzük a levest. Végül kevés citromlével ízesítjük, és apróra vágott petrezselymet szórunk bele.

tavaszi borsóleves
Tavaszi borsóleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a Tavaszi borsóleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept