Megúszós kaják

Gombás-padlizsánoscsirkeragufarfalléval

Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval

Hozzávalók
300 ml
tejszín
1.5 kg
csirkefelsőcomb-filé
só, bors
5 - 6 ek
olaj
1 fej
hagyma
(200 g)
4 gerezd
fokhagyma
500 g
barna csiperke
1 kis csokor
zsálya
1 kis csokor
kakukkfű
300 ml
portói
1.2 l
csirkealaplé
1 ek
mustár
1 db
padlizsán
keményítő
1 csokor
petrezselyem
500 g
farfalle

Elkészítés

A gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval receptjénél a csirkecombokat sózzuk, illetve borsozzuk, majd egy lábasban, nagyon magas hőmérsékleten kérgesítjük az olajon, aztán kiszedjük és félrerakjuk. Ugyanabban a lábasban lepirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a szeletelt csiperke felét (végig magas hőmérsékleten), rádobjuk a felaprított zöldfűszereket, majd felöntjük a portóival, és a negyedére forraljuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a mustárt, felforraljuk, és egy botmixerrel turmixoljuk. Visszatesszük a csirkecombokat, és addig főzzük, amíg a csirke megpuhult és a szószunk redukálódott. Hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejszínt is.

A maradék gombát félbevágjuk, és egy füstölgő serpenyőben pár evőkanál olajon, néhány perc alatt megkapatjuk, barnára pirítjuk, majd mehet az egész a raguhoz. Ugyanígy teszünk a kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott padlizsánnal is. Összerottyantjuk, majd ha túl hígnak találjuk a mártásunkat, egy kis hideg vízzel elkevert keményítővel sűríthetünk rajta. A végén megszórjuk a ragut apróra vágott petrezselyemmel, és főtt tésztával tálaljuk.

Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval

gyermelyi-infografika

www.streetkitchen.hu

Ha nincs ötletetek, mit kezdjetek egy kis csirkecombbal, akkor rittyentsetek belőle egy ragut, mint pl. ez. Ha éppen nem találnátok portóit, nyugodtan helyettesítsétek marsala borral, azzal szinte ugyanolyan eredményt értek el.

Hozzávalók

6 főre
300 ml
tejszín
1.5 kg
csirkefelsőcomb-filé
só, bors
5 - 6 ek
olaj
1 fej
hagyma
(200 g)
4 gerezd
fokhagyma
500 g
barna csiperke
1 kis csokor
zsálya
1 kis csokor
kakukkfű
300 ml
portói
1.2 l
csirkealaplé
1 ek
mustár
1 db
padlizsán
keményítő
1 csokor
petrezselyem
500 g
farfalle

A gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval receptjénél a csirkecombokat sózzuk, illetve borsozzuk, majd egy lábasban, nagyon magas hőmérsékleten kérgesítjük az olajon, aztán kiszedjük és félrerakjuk. Ugyanabban a lábasban lepirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a szeletelt csiperke felét (végig magas hőmérsékleten), rádobjuk a felaprított zöldfűszereket, majd felöntjük a portóival, és a negyedére forraljuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a mustárt, felforraljuk, és egy botmixerrel turmixoljuk. Visszatesszük a csirkecombokat, és addig főzzük, amíg a csirke megpuhult és a szószunk redukálódott. Hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejszínt is.

A maradék gombát félbevágjuk, és egy füstölgő serpenyőben pár evőkanál olajon, néhány perc alatt megkapatjuk, barnára pirítjuk, majd mehet az egész a raguhoz. Ugyanígy teszünk a kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott padlizsánnal is. Összerottyantjuk, majd ha túl hígnak találjuk a mártásunkat, egy kis hideg vízzel elkevert keményítővel sűríthetünk rajta. A végén megszórjuk a ragut apróra vágott petrezselyemmel, és főtt tésztával tálaljuk.

Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval

gyermelyi-infografika

Ha tetszett a Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept