Megúszós sütik

Fahéjascsigascone

Fahéjas csiga scone

Hozzávalók
A tésztához
350 g
liszt
1 csipet
12 g
sütőpor
80 g
porcukor
70 g
vaj
A töltelékhez
45 g
olvasztott vaj
60 g
barna cukor
1 ek
őrölt fahéj
A tetejére
porcukor
250 ml
tejszín

Elkészítés

A fahéjas csiga scone elkészítéséhez a tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 24x16 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, megkenjük vele a tésztát, feltekerjük, és a henger két végét kicsit összenyomkodjuk, hogy egy kör alakot kapjunk.

Kinyújtjuk kb. 17-18 cm átmérőjűre és 8 részre vágjuk, hogy 8 db háromszöget kapjunk. 210 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Ha már elkezd barnulni a teteje, kivesszük, ha kihűlt megszórjuk porcukorral.

fahéjas csiga scone

www.streetkitchen.hu

A fahéjas vagy kakaós csiga a hétköznapi rohanós, de a hétvégi nyugis reggeleken is nagyon jólesik. A scone skót gyökerekkel rendelkező, édes, omlós pogácsaszerű süti, ami szintén isteni reggeli. Itt pedig jött az ötlet, hogy miért is ne lehetne összeolvasztani a kettőt és megalkotni egy omlós, fahéjas reggeli sütit. Íme ez itt a fahéjas csiga scone!

Hozzávalók

8 darabhoz
A tésztához
350 g
liszt
1 csipet
12 g
sütőpor
80 g
porcukor
70 g
vaj
A töltelékhez
45 g
olvasztott vaj
60 g
barna cukor
1 ek
őrölt fahéj
A tetejére
porcukor
250 ml
tejszín

A fahéjas csiga scone elkészítéséhez a tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 24x16 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, megkenjük vele a tésztát, feltekerjük, és a henger két végét kicsit összenyomkodjuk, hogy egy kör alakot kapjunk.

Kinyújtjuk kb. 17-18 cm átmérőjűre és 8 részre vágjuk, hogy 8 db háromszöget kapjunk. 210 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Ha már elkezd barnulni a teteje, kivesszük, ha kihűlt megszórjuk porcukorral.

fahéjas csiga scone

Ha tetszett a Fahéjas csiga scone receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept