Megúszós sütik

Limonádésütiformában:lemonbar

Limonádé süti formában: lemon bar

Hozzávalók
A tésztához
22.5 dkg
puha vaj
12 dkg
cukor
25 dkg
liszt
A krémhez
4 db
tojás
15 dkg
cukor
2 db
citrom reszelt héja
6 ek
liszt
1.25 dl
frissen facsart citromlé
A tetejére 
15 dkg
áfonya

Elkészítés
 A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. (Nem kell túldolgozni!)
IMG_1170.jpg
Sütőpapírral bélelt tepsibe (40x40 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.
lemonbar.jpg
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral - éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik. Hozzádolgozzuk a lisztet, citrolvelet és a reszelt citromhéjat. A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe. 18 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral is megszórhatjuk.
lemonbar2.jpg

www.streetkitchen.hu

A világ talán legegyszerűbb sütijének személyében érkezik a legjobb délutáni nasi. A lemon bar, vagyis citromos szelet ,az egyik legnépszerűbb amerikai süti. Nem csak azért, mert nagyon nagyon finom - olyan mint egy sütibe öntött limonádé vajas kekszalapon - hanem, mert nagyon gyorsan és könnyen elkészül. Nem kell hozzá más, mint egy keverőtál és egy robotgép, meg persze sütő és tepsi. Tegyetek jót magatokkal és próbáljátok ki!

Hozzávalók

1 db 40x40 cm-es tepsihez
A tésztához
22.5 dkg
puha vaj
12 dkg
cukor
25 dkg
liszt
A krémhez
4 db
tojás
15 dkg
cukor
2 db
citrom reszelt héja
6 ek
liszt
1.25 dl
frissen facsart citromlé
A tetejére 
15 dkg
áfonya
 A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. (Nem kell túldolgozni!)
IMG_1170.jpg
Sütőpapírral bélelt tepsibe (40x40 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.
lemonbar.jpg
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral - éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik. Hozzádolgozzuk a lisztet, citrolvelet és a reszelt citromhéjat. A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe. 18 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral is megszórhatjuk.
lemonbar2.jpg

Ha tetszett a Limonádé süti formában: lemon bar receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept