Megúszós sütik

Frankógyümölcsösmegúszóssüti:abarackosmuffin

Frankó gyümölcsös megúszós süti: a barackos muffin

Hozzávalók
35 g
vaj
A tésztához
100 g
puha vaj
100 g
cukor
20 g
vaníliás cukor
2 db
tojás
100 ml
joghurt
200 g
liszt
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
50 ml
tej
3 db
érett, kockákra vágott őszibarack
A morzsához
50 g
barnacukor
50 g
liszt
0.5 tk
őrölt fahéj
A mázhoz
100 g
porcukor
50 ml
tej

Elkészítés

A barackos muffin elkészítésének első lépéseként a vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és eldolgozzuk. A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót hozzászitáljuk, beleöntjük a tejet és a joghurtot, majd az egészet elkeverjük. Rádobáljuk a darabokra vágott barackot és jól összeforgatjuk az egészet.

A morzsa hozzávalóit az ujjbegyeinkkel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, félretesszük. A muffin formába papír kapszlikat teszünk, elosztjuk benne a barackos tésztát, a tetejére rálapátoljuk a morzsát és 180 fokon, légkeveréses programon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a porcukrot és a tejet csomómentesre keverjük, egy kanál segítségével ráfröcsköljük a kihűlt muffinokra.

Tipp:bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető

A muffin az a süti, amit aztán tényleg bármivel feldobhattok, amit csak otthon találtok a kamrában vagy a hűtőben! Legyen az csoki, aszalt gyümölcs vagy éppen a reggeli kávé maradéka, mindegyiknek jó helye lesz egy frankó muffinban. 🙂 Szóval próbáld ki ezeket a variációkat is:

Málnás, fehér csokis muffin

Cheesecake muffin áfonyával

Túrós-csokis muffin

www.streetkitchen.hu

Megúszósnak hívjuk azokat a kajákat, amiket könnyedén, gyorsan össze lehet dobni és nem kell a tűzhely vagy a sütő mellett órákat szobrozni. Ezek egy hosszú munkanap, vagy egy meleg nyári nap után életmentőek lehetnek.

Hozzávalók

12 darabhoz
35 g
vaj
A tésztához
100 g
puha vaj
100 g
cukor
20 g
vaníliás cukor
2 db
tojás
100 ml
joghurt
200 g
liszt
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
50 ml
tej
3 db
érett, kockákra vágott őszibarack
A morzsához
50 g
barnacukor
50 g
liszt
0.5 tk
őrölt fahéj
A mázhoz
100 g
porcukor
50 ml
tej

A barackos muffin elkészítésének első lépéseként a vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és eldolgozzuk. A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót hozzászitáljuk, beleöntjük a tejet és a joghurtot, majd az egészet elkeverjük. Rádobáljuk a darabokra vágott barackot és jól összeforgatjuk az egészet.

A morzsa hozzávalóit az ujjbegyeinkkel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, félretesszük. A muffin formába papír kapszlikat teszünk, elosztjuk benne a barackos tésztát, a tetejére rálapátoljuk a morzsát és 180 fokon, légkeveréses programon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a porcukrot és a tejet csomómentesre keverjük, egy kanál segítségével ráfröcsköljük a kihűlt muffinokra.

Tipp:bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető

A muffin az a süti, amit aztán tényleg bármivel feldobhattok, amit csak otthon találtok a kamrában vagy a hűtőben! Legyen az csoki, aszalt gyümölcs vagy éppen a reggeli kávé maradéka, mindegyiknek jó helye lesz egy frankó muffinban. 🙂 Szóval próbáld ki ezeket a variációkat is:

Málnás, fehér csokis muffin

Cheesecake muffin áfonyával

Túrós-csokis muffin

Ha tetszett a Frankó gyümölcsös megúszós süti: a barackos muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept