Megúszós sütik

Rebarbarásmandulatorta

Rebarbarás mandulatorta

Hozzávalók
150 g
vaj
Hozzávalók a piskótához
150 g
puha vaj
150 g
kristálycukor
25 g
vaníliás cukor
2 db
nagy tojás
250 g
liszt
1 púpozott tk
sütőpor
1 csipet
Hozzávalók a mandulás rebarbarás réteghez
200 g
kristálycukor
80 ml
tej
150 g
hántolt, szeletelt mandula
1 db
rebarbara

Elkészítés
A sütőt légkeveréses programon 180 fokra előmelegítjük. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk.A piskótához a vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót. Simára keverjük, majd beleegyengetjük a formába.  180 C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.A mandulás réteghez a rebarbara kivételével mindent lábasba teszünk és lassú tűzön addig kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. A mandulás krémet a kisült piskóta tetejére simítjuk és belenyomkodjuk a felvágott rebarbara rudakat, majd további 20-25 percig sütjük. Ha elkezd pirulni a mandula teteje, akkor jó. A formában hagyjuk kihűlni. Körbevágjuk a szélén, mert a mandulás réteg ragaszkodhat a formához a cukor miatt. Minőségromlás nélkül szobahőmérsékleten 2-3 napig eláll.[caption id="attachment_12154891" align="aligncenter" width="1024"]
Fotó: Gerócs Balázs[/caption] 

www.streetkitchen.hu

Imádjuk a rebarbara fanyarságát egy édes tortába belecsempészni, mert őrülten finom ahogy az ízek kiegészítik egymást. Ebben a sütiben pont ezt az ízélményt fogjuk kapni, az egész pedig sok sok mandulával lesz megkoronázva. Nagyon szuper süti és ráadásul elkészíteni is egyszerű!

Hozzávalók

1 22 cm átmérőjű tortaformához, 12 szelet
150 g
vaj
Hozzávalók a piskótához
150 g
puha vaj
150 g
kristálycukor
25 g
vaníliás cukor
2 db
nagy tojás
250 g
liszt
1 púpozott tk
sütőpor
1 csipet
Hozzávalók a mandulás rebarbarás réteghez
200 g
kristálycukor
80 ml
tej
150 g
hántolt, szeletelt mandula
1 db
rebarbara
A sütőt légkeveréses programon 180 fokra előmelegítjük. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk.A piskótához a vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót. Simára keverjük, majd beleegyengetjük a formába.  180 C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.A mandulás réteghez a rebarbara kivételével mindent lábasba teszünk és lassú tűzön addig kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. A mandulás krémet a kisült piskóta tetejére simítjuk és belenyomkodjuk a felvágott rebarbara rudakat, majd további 20-25 percig sütjük. Ha elkezd pirulni a mandula teteje, akkor jó. A formában hagyjuk kihűlni. Körbevágjuk a szélén, mert a mandulás réteg ragaszkodhat a formához a cukor miatt. Minőségromlás nélkül szobahőmérsékleten 2-3 napig eláll.[caption id="attachment_12154891" align="aligncenter" width="1024"]
Fotó: Gerócs Balázs[/caption] 

Ha tetszett a Rebarbarás mandulatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept