Megúszós sütik

Ricottafánkmentáscukorral

Ricottafánk mentás cukorral

Hozzávalók
A fánkhoz
210 g
liszt
8 g
sütőpor
1 csipet
280 g
ricotta
2 db
tojás
80 g
porcukor
A mentás cukorhoz
1 kis csokor
menta
250 g
cukor

Elkészítés
A mentát és a cukrot egy aprítóba rakjuk, alaposan lezúzzuk, és kiterítjük egy sütőpapíros tepsire, hogy kicsit száradjon a menta nedvességtartalma miatt.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, majd a többi hozzávalóval, ha a massza nedves kézzel is nehezen formázható, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Diónyi golyókat formázunk belőle és kb 165-170 fokos olajba dobva pár perc alatt megsütjük őket, majd még forrón beleforgatjuk a mentás cukorba.

www.streetkitchen.hu

Ha szeretitek a túrófánkot, ezeket a pihe puha labdákat még jobban imádni fogjátok! A sima “magyar túró” helyett használjatok ricottát, ami sokkal de sokkal krémesebb, ezáltal jóval könnyedebb lehet az amúgy is nagyon finom túrófánk!

Hozzávalók

20 darabhoz
A fánkhoz
210 g
liszt
8 g
sütőpor
1 csipet
280 g
ricotta
2 db
tojás
80 g
porcukor
A mentás cukorhoz
1 kis csokor
menta
250 g
cukor
A mentát és a cukrot egy aprítóba rakjuk, alaposan lezúzzuk, és kiterítjük egy sütőpapíros tepsire, hogy kicsit száradjon a menta nedvességtartalma miatt.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, majd a többi hozzávalóval, ha a massza nedves kézzel is nehezen formázható, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Diónyi golyókat formázunk belőle és kb 165-170 fokos olajba dobva pár perc alatt megsütjük őket, majd még forrón beleforgatjuk a mentás cukorba.

Ha tetszett a Ricottafánk mentás cukorral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept