Ez a tejbegrízgombóc kakaós morzsával annyira egyszerű és gyors, hogy gyerekekkel is simán el lehet készíteni. Mutatjuk is, hogyan készül!
A tejbegrízhez a tejet egy lábasba vagy gyorsforralóba öntjük, hozzáadjuk a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot és közepesen erős hőfokon, folyamatosan kevergetve, forrástól számítva 1 percig főzzük. Ezután szoba-hőmérsékletűre hűtjük, hozzákeverjük a túrót és a citromhéjat, majd 80-100 g-os gombócokat formázunk a masszából.
A zsemlemorzsát egy serpenyőbe tesszük és közepesen erős hőfokon, időnként megrázogatva kb. 4 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat és a kakaós italport. Elkeverjük, majd amikor a vaj elolvadt, beleforgatjuk a gombócokat, hogy a kakaós kekszmorzsa mindenhol körbeölelje őket. A tejfölben elkeverjük a porcukrot, és a tejbegrízgombóc mellé kínáljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: 20 perc
Ha a desszertek nagy kedvelői vagytok, akkor azért, ha pedig a rendhagyó köretek szerelmesei, akkor azért ajánljuk figyelmetekbe a túrógombócot. Mutatunk néhány receptet mindkét embercsoport számára:
Rántott túrógombóc aszalt szilvával töltve
Gluténmentes túrógombóc eperraguval