Megúszós sütik

Villámgyorsvacsoratipp:paradicsomlevessajtosszendviccsel,pluszegypohárdesszert

Villámgyors vacsora tipp: paradicsomleves sajtos szendviccsel, plusz egy pohárdesszert

Hozzávalók
Paradicsomkrémleves (4-6 főre)
4 szelet
bacon
2 ek
vaj
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 db
közepes sárgarépa
3 ek
paradicsompüré
1 ek
liszt
1 l
víz vagy zöldségleves
2 ág
kisebb kakukkfű
1 db
babérlevél
1 konzerv
egész paradicsom levével (40 dkg) vagy 1/2 l házi paradicsomlé
bors
Grillezett sajtos szendvics (4 főre)
8 szelet
kisebb kenyér
30 dkg
reszelt zsíros sajt (lehet több féle is, pl. edami, gouda, cheddar, emmentáli)
4 ek
majonéz
Joghurtos pohárkrém (4 főre)
A morzsához
0.5 bögre
zabpehely
0.5 bögre
kókuszreszelék
0.75 bögre
liszt
2 ek
barnacukor
1 csipet
A krémhez
25 dkg
mascarpone
50 dkg
görög joghurt
1 db
vaníliarúd kikapart magja
2 ek
méz
50 dkg
fagyasztott málna
0.5 dl
tejszín
5 dkg
vaj

Elkészítés

prev_7.jpg

Paradicsomkrémleves

Egy közepes lábosba tesszük a felkockázott bacont és kb. 10 perc alatt mérsékelt lángon pirosra sütjük. Kiszedjük, a kisült zsírhoz adjuk a vajat és közepesen erősre tekerjük a lángot. Hozzáadjuk az összenyomott, megtisztított fokhagymát, a felaprított hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és 10 perc alatt megfonnyasztjuk. Ezután a lábosba tesszük a paradicsompürét és kevergetve pirítjuk 3 percig. Hozzákeverjük a lisztet és kevergetve lepirítjük - kb. 2 perc. Felöntjük a vízzel vagy zöldséglével, beletesszük a paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, a babérlevéllel és kakukkfűvel, és fedő alatt felforraljuk. Levesszük a fedőt, közepesen alacsonyra visszavesszük a lángot, és további 30 percig főzzük, amíg kissé besűrűsüdik.A levest lehúzzuk a tűzről és botmixerrel selymesre pürésítjük. Visszetesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt és összemelegítjük. Ha kell, sózzuk, borsozzuk. Tetején a pirosra sütött baconkockákkal kínáljuk.
paradicsomleves.jpg

Grillezett sajtos szendvics

A sajtokat nagylyukú reszelőn lereszeljük és 4 kenyérszeletre nyomkodjuk. Mindegyik tetejére egy-egy kenyérszeletet teszünk és a szendvicsek külső oldalát megkenjük majonézzel. Egy száraz serpenyőt mérsékelt lángon felhevítünk és a szendvicseket 4-5 percig sütjük, amíg az alsó felük aranybarna nem lesz. Megfordítjuk és egy fedővel kissé lenyomjuk a szendvicseket, hogy teljesen összeragadjanak az olvasztott sajttól. Fontos, hogy alacsony lángon, hosszabb ideig süljenek, így teljesen megolvad a sajt, de nem ég meg a kenyér.

Joghurtos pohárkrém

A morzsa hozzávalóit késes robotgépben összedolgozzuk, majd sütőlapra szórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer átforgatjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.A krém hozzávalóit egy tálban habverővel simára keverjük. A fagyasztott málnát villával összenyomkodjuk. 4 pohárban lerétegezzük a morzsát, a joghurtkrémet és a gyümölcsöt.
poharkrem.jpg
Vannak még komplett vacsi tippjeink, például itt. Például a legmenőbb olasz camembert sajtos, vargányás fogásunkat.

www.streetkitchen.hu

Májkrémes kifli, utána pedig egy tábla csoki? Pizzarendelés? Zacskósleves? Ugyan már, hiszen egy fullos vacsorát is össze lehet dobni gyorsan, még a legfárasztóbb nap után is. Lesz benne paradicsomleves extra sajtos szendviccsel és egy szuperegyszerű, de annál finomabb pohárdesszert is. Jöhet?

Hozzávalók

4 főre
Paradicsomkrémleves (4-6 főre)
4 szelet
bacon
2 ek
vaj
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 db
közepes sárgarépa
3 ek
paradicsompüré
1 ek
liszt
1 l
víz vagy zöldségleves
2 ág
kisebb kakukkfű
1 db
babérlevél
1 konzerv
egész paradicsom levével (40 dkg) vagy 1/2 l házi paradicsomlé
bors
Grillezett sajtos szendvics (4 főre)
8 szelet
kisebb kenyér
30 dkg
reszelt zsíros sajt (lehet több féle is, pl. edami, gouda, cheddar, emmentáli)
4 ek
majonéz
Joghurtos pohárkrém (4 főre)
A morzsához
0.5 bögre
zabpehely
0.5 bögre
kókuszreszelék
0.75 bögre
liszt
2 ek
barnacukor
1 csipet
A krémhez
25 dkg
mascarpone
50 dkg
görög joghurt
1 db
vaníliarúd kikapart magja
2 ek
méz
50 dkg
fagyasztott málna
0.5 dl
tejszín
5 dkg
vaj

prev_7.jpg

Paradicsomkrémleves

Egy közepes lábosba tesszük a felkockázott bacont és kb. 10 perc alatt mérsékelt lángon pirosra sütjük. Kiszedjük, a kisült zsírhoz adjuk a vajat és közepesen erősre tekerjük a lángot. Hozzáadjuk az összenyomott, megtisztított fokhagymát, a felaprított hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és 10 perc alatt megfonnyasztjuk. Ezután a lábosba tesszük a paradicsompürét és kevergetve pirítjuk 3 percig. Hozzákeverjük a lisztet és kevergetve lepirítjük - kb. 2 perc. Felöntjük a vízzel vagy zöldséglével, beletesszük a paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, a babérlevéllel és kakukkfűvel, és fedő alatt felforraljuk. Levesszük a fedőt, közepesen alacsonyra visszavesszük a lángot, és további 30 percig főzzük, amíg kissé besűrűsüdik.A levest lehúzzuk a tűzről és botmixerrel selymesre pürésítjük. Visszetesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt és összemelegítjük. Ha kell, sózzuk, borsozzuk. Tetején a pirosra sütött baconkockákkal kínáljuk.
paradicsomleves.jpg

Grillezett sajtos szendvics

A sajtokat nagylyukú reszelőn lereszeljük és 4 kenyérszeletre nyomkodjuk. Mindegyik tetejére egy-egy kenyérszeletet teszünk és a szendvicsek külső oldalát megkenjük majonézzel. Egy száraz serpenyőt mérsékelt lángon felhevítünk és a szendvicseket 4-5 percig sütjük, amíg az alsó felük aranybarna nem lesz. Megfordítjuk és egy fedővel kissé lenyomjuk a szendvicseket, hogy teljesen összeragadjanak az olvasztott sajttól. Fontos, hogy alacsony lángon, hosszabb ideig süljenek, így teljesen megolvad a sajt, de nem ég meg a kenyér.

Joghurtos pohárkrém

A morzsa hozzávalóit késes robotgépben összedolgozzuk, majd sütőlapra szórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer átforgatjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.A krém hozzávalóit egy tálban habverővel simára keverjük. A fagyasztott málnát villával összenyomkodjuk. 4 pohárban lerétegezzük a morzsát, a joghurtkrémet és a gyümölcsöt.
poharkrem.jpg
Vannak még komplett vacsi tippjeink, például itt. Például a legmenőbb olasz camembert sajtos, vargányás fogásunkat.

Ha tetszett a Villámgyors vacsora tipp: paradicsomleves sajtos szendviccsel, plusz egy pohárdesszert receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept