Hozzávalók
Camembert sajtos. vargányás caserecci (4 főre)
- 30 g szárított vargánya
- 1 tál langyos víz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 ek étolaj
- 125 g camembert sajt
- 4 cl száraz fehérbor
- 1 ág kakukkfű
- ½ dl tejszín
- só
- bors
- 0.25 tk őrölt szerecsendió
- 40 dkg casarecce tészta
A gremolatához
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 marék dió
Villámgyors mákszuflé (6 főre)
- 1 ½ dl tej
- 1.2 dl tejszín
- 1 ek cukor
- 8 dkg darált mák
- 3 egész tojás kettéválasztva
- 5 dkg cukor
- 2 dkg liszt
- 1 ½ dkg kukorica liszt
- csipet só
Szupergyors vacsora: camembert sajtos pasta és mákszuflé
Hozzávalók
Camembert sajtos. vargányás caserecci (4 főre)
- 30 g szárított vargánya
- 1 tál langyos víz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 ek étolaj
- 125 g camembert sajt
- 4 cl száraz fehérbor
- 1 ág kakukkfű
- ½ dl tejszín
- só
- bors
- 0.25 tk őrölt szerecsendió
- 40 dkg casarecce tészta
A gremolatához
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 marék dió
Villámgyors mákszuflé (6 főre)
- 1 ½ dl tej
- 1.2 dl tejszín
- 1 ek cukor
- 8 dkg darált mák
- 3 egész tojás kettéválasztva
- 5 dkg cukor
- 2 dkg liszt
- 1 ½ dkg kukorica liszt
- csipet só
Camembert sajtos, vargányás caserecci
A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk és 20 percre félretesszük, amíg megszívja magát.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük és puhára pároljuk rajta őket. A camembert sajtot apró kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Felolvasztjuk és felöntjük fehérborral. Beledobjuk a kakukkfüvet és felöntjük tejszínnel, addig rotyogtatjuk, amíg szép sima mártást nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
A petrezselymet finomra aprítjuk, a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd a finomra aprított dióval is összeforgatjuk. Közben kifőzzük a tésztát.
Egy másik serpenyőben olajat hevítünk. A beáztatott gombákat kicsit kinyomkodjuk és a forró olajon lepirítjuk. A gombák áztató levét nem öntjük ki, hanem néhány evőkanálnyiít a camembert-es mártáshoz adunk belőle és újra összeforraljuk. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát és tálaljuk: a tésztát tányérra szedjük, teszünk rá a pirított vargányából és a gremolatából. A végén meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
Villámgyors mákszuflé
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 6 szufléformát kivajazunk és megszórunk porcukorral.
A tejet, tejszínt, 1 evőkanál cukrot, és a darált mákot közepes lábosban felforrósítjuk. amikor habzani kezd lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját fehéredésig verjük az 5 dkg cukorral, majd több részletben hozzákeverjük a kétféle lisztet. A forró tejből 4-5 evőkanálnit a tojásos masszához keverünk, majd ez egészet visszatesszük a lábosba és a maradék tejjel közepes láng fölött folyamatosan kevergetve 3-4 perc alatt besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjéből egy csipet sóval közepesen kemény habot verünk. Lazán a mákos masszához forgatjuk. Megtöltjük az előkészített szufléformákatés az előmelegített sütőbe tesszük,15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a szuflék szépen felemelkedtek, tetejük aranybarna. Azonnal tálaljuk.
Vannak még komplett vacsi tippjeink, például itt. Csekkoljátok le az egyik legtutibb paradicsomleves receptjét.